- hirdetés -

Legutóbb nyolc évvel ezelőtt adott otthont városunk az Egészségváros programsorozatnak. A szervezők több mint harminc sátorral, ingyenes szűrési, és tanácsadási lehetőségekkel várják május 28-án az idelátogató családokat, fiataloktól az idősekig. Az esemény egy közös sétával indul délelőtt 9 órakor, a Dr. László Elek Kórháztól.

Az egészségtudatosság kerül a középpontba 9:30 és 17:30 között a Szabadság téren. A különböző programokon való részvétellel nem csak önmagunkon segíthetünk, de a Dr. László Elek Kórházat is támogathatjuk. A Richter Gedeon Nyrt. 3.500.000 forintos alapadománya mellett, az eseményen résztvevő emberek aktivitása segíthet abban, hogy elérjük a kitűzött célt.

– Azt a célt tűztük ki, hogy a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának műszerparkját fejlesszük. A legboldogabb tényező, ha egy családban baba érkezik és nagyon fontos számunkra, hogy mind az anya, mind a baba, a legjobb ellátást kapja, ezért tűztük ki célul, hogy egy újszülöttellátó-asztalt és egy szülészeti műtőlámpát vegyünk az összegyűlt pontokból – emelte ki Dr. Duray Gergő a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Az Egészségváros több ingyenes szűrési lehetőséggel is szolgál. Többek között csontritkulás- és neuropátiaszűrésen, vérnyomás- és koleszterinszint mérésen, bőr- és körömgombaszűrésen is résztvehetünk. A kórház munkatársai emellett más problémák kapcsán tanácsadással is szolgálnak. Depresszió és szorongás, asztma, memóriazavar, hogy néhányat megemlítsünk. Az eseményen található lesz egy „Richter a nőkért” sátor, ahol Béres Alexandrával is találkozhatunk az előadások során. 10 és 15 óra között pedig várnak minden véradót a Vöröskereszt munkatársai, a Polgármesteri Hivatal Épületében.

– Hogyha valaki ide ellátogat, akkor egy pontgyűjtőfüzettel kell, hogy találkozzon. Családonként minden főnek külön füzettel kell rendelkeznie, aminek a hátuljára felkerül egy chip. Ezt fogják majd beolvasni a különböző programok során. Minden szűrés, tanácsadás, előadás, és egyéb program részvétele után 300 forinttal nő az adomány – emelte ki Gál-Olasz Sarolta a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályának csoportvezetője.

Azok, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen, online is szerezhetnek pontokat. Ehhez nem kell mást tenni, csak figyelni az élő közvetítéseket a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Facebook oldalán. Az ezekre érkező kedvelések, hozzászólások, megosztások, pedig mind egy-egy adománypontot érnek majd.

– Mi, orosháziak lokálpatrióták vagyunk és hiszünk az összefogás erejében, az Egészségváros nagyszerű lehetőség, hogy ezt bizonyítsuk. Bíztatok mindenkit, hogy vegyen részt május 28-án a lehető legtöbb programon, szűrésen, a közös sétán, hiszen ezzel nem csupán önmagukért tesznek, hanem az orosházi kórházért is. Az Egészségvároson való részvétel pontokat ér, a pontokat pedig forintra váltja a Richter, az így összegyűlt összegből új eszközöket vásárol az intézmény.

Mi számíthatunk a kórházra, ha baj van, mutassuk meg, hogy a kórház is számíthat ránk – buzdított az összefogásra Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

A fent felsoroltak mellett színpadi- és családi programokkal is szolgálnak majd az idelátogatóknak. Fellép a Harangos Néptáncegyüttes, a Candy Dance Crew, valamint sztárfellépőként Szabó Ádám. A legkisebbeket pedig bábszínház, gyermeksarok és játszóház várja majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.