- hirdetés -

Megszerezte első hazai győzelmét az Oxxo Energy Orosházi NKC a rájátszásban. Tíz góllal múlták felül a SZISE gárdáját, amivel méltó búcsút vettek az Eötvöstől, és az idény végén távozóktól is.

Ünnepélyes pillanatok előzték meg a találkozót, most búcsúztak el azoktól, akik az idény végén nem orosházi színekben folytatják. Egy-egy jelképes csokorral köszöntötte a klubelnök Dancsó Attila Gedó Fannit, Horváth Bíborkát, Papp Esztert, Márczy Teklát, Netye-Tóth Sárát és a több mint tíz év után elköszönő Herjeczki-Antal Jenifert. Két év után távozik az edző, Herbert Gábor is, akinek szintén egy meglepetéssel készült a klub.

Az ünnepi pillanatok után vette kezdetét a találkozó, ahol eleinte a SZISE akarata érvényesült. A 9. percben már 5-2-re álltak jobban a fővárosiak. A folytatásban sem sikerült zárkózni a hazai alakulatnak, a 19. percben 9-6-nál elégelte meg a látottakat Herbert Gábor és időt kért.

A hazai szakember húzása bevált, szinte egy csapásra megváltozott az orosházi támadójáték. Fokozatosan zárkózott az ONKC, Kenyeres Barbara előbb kiegyenlített, majd Gara Dorina kapufás góljával először a meccsen a vezetést is megszerezte az Orosháza. A félidő utolsó találatát Bíró Petra jegyezte, amivel 13-11-gyel vonultak a szünetre a felek.

A folytatásban sem lassítottak a kék-fehérek, a 34. percben már öt gól volt az előnyük. A vendégek első találatára a 37. percig kellett várni, ami többek között Bálint Anna remek teljesítményének volt köszönhető. Támadásban a tíz év után búcsúzó Herjeczki-Antal Jenifer állt az élen, a 44. percben szerzett góljával 22-15-nél már hét góllal állt jobban az ONKC.

A meccs végéhez közeledve, az 55. percben a 15 éves Jáhn Krisztina is belőtte első hazai gólját az NB I/B-ben. A végeredményt végül Gedó Fanni állította be, aki a védései mellett egy egészpályás góllal búcsúzott a klubtól. A találkozó így ért véget 28-18-as hazai sikerrel. A rájátszás során először szerzett két pontot az Eötvösben az Oxxo Energy Orosházi NKC.

– Nem egyszerű a gondolataimat most összefoglalni. Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Ugyan az első félidőben bealudtunk, de a második félidőben megmutattuk, milyen az igazi Orosháza. A kis foghíjas csapatunkkal küzdve, bátran vetődve minden labdára, itthon tartottuk a két pontot. Gyönyörű győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától. Örülök, hogy ilyen teljesítményt tudtam nyújtani az utolsó mérkőzésemen, de maximalista vagyok, nem vagyok teljesen elégedett. Remélem a Kozármisleny javítok – értékelt a találkozó után könnyes szemmel a balszélső.

Fotó: Horváth Bence

A vezetőedzőt a lefújás után arról kérdeztük, mit mondott a játékosainak 9-6-os hátrányban, mert ott egy csapásra feljavult a játékuk.

– Kezdjünk el picit küzdeni – árulta el Herbert Gábor – Ez a találkozó 35 percig nem a szakmáról szólt, hanem arról, hogy mennyire tudunk félretenni minden fájdalmat, kínt és, mennyire tudunk küzdeni. A második félidőben a mi szintünkön jól is kézilabdáztunk. Örülök, hogy ki tudtunk mászni a gödörből. Két hete a Komárom elleni találkozó szörnyű volt, a NEKA ellen volt tartásunk, most pedig a 20. perc után már rendben voltunk. Meg kell tanulnunk mindannyiunknak – nekem is –, hogy mikor kell felemelni a fejünket, hogyan kell továbbmenni. Örülök neki, hogy ma sikerült. Volt egy olyan érzelmi töltet a búcsúzó játékosok miatt – külön kiemelve Jenit – ami döntő volt abban, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést – tette hozzá az edző.

Oxxo Energy Orosházi NKC – SZISE 28-18 (13-11)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 120 fő.

Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence.

Orosháza:

Bálint – Herjeczki-Antal 8, Vörös 2, Kenyeres 6, Mikula 2, Gara 2, Bíró 5. Cserék: Gedó 1, Cseh (kapusok), Ács O. 1, Jáhn 1, Papp E., Patyi, Horváth B. Edző: Herbert Gábor.

A SZISE legjobb góllövői: Kulcsár 5, Varjú 4.

Kiállítások: 8 perc, illetve 4 perc. Hétméteresek: 6/3, illetve 6/4.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.