- hirdetés -

A mindennapi életünkben szinte mindannyian küzdünk olyan problémákkal, mint a stressz, az álmatlanság, a fejfájás, az allergia. Ezek a kellemetlenségek van, hogy időről időre megnehezítik hétköznapjainkat. Ami pedig közös bennük, hogy mindegyikre megoldás lehet egy apró ékszer a fülünkben.

Attól függően, hogy milyen gonddal állunk szemben, háromféle akupunktúrás pontot tudok ajánlani – kezdte Zilahi-Asztalos Anita, aki már 22 éve foglalkozik az ékszerek gyógyító hatásával.

A szakember elmondta, hogy az úgynevezett tragus jelenti a „minden fájdalom pontját”, illetve itt található az akupunktúrás fogyókúra pontja is. Azoknak ajánlott, akik sokszor küzdenek például gyomor-, mozgásszervi-, vagy nők esetében a menstruációs ciklus okozta fájdalommal.

A migrén piercing az elsődleges típusú fejfájásokat enyhíti, amelyeknek nincsen egyértelmű kimutatható oka, és amennyiben nem egy betegség, vagy szervi probléma okozza azt. Ide tartozik a tenziós (közepes erősségű fájdalom tarkótájékon), a Cluster (többnyire férfiakat érintő, rohamszerű és erős fájdalommal jár) és a legtöbbeknek gondot okozó migrénes fejfájás is.

– Nem utolsó sorban pedig mindenképp meg kell említeni a ShenMen piercinget, ami annyit jelent, hogy „a Lélek Kapuja”. Ez a pont a fülünkön nem csak a testi, de a szellemi, lelki problémákra is igyekszik megoldásként szolgálni, így elég kiterjedt körben nyújthat segítséget. Ilyen lehet az álmatlanság, depresszió, szorongás, pánikbetegség vagy az agresszivitás. De ezeken felül is számos hatása fellelhető – teszi hozzá a fülakupunktúrás addiktológus.

A divatékszer behelyezéséhez számtalan hely van a fülön, és az ezzel foglalkozó szakemberek többféle lehetőséget is fel tudnak ajánlani a különböző akupunktúrás pontok figyelembevételével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.