- hirdetés -

Tartalékos kerettel, tizenegy játékossal utazott a Balaton partjára az orosházi női kézilabdacsapat. Az ellenfél a feljutásért küzdő NEKA volt, amely érvényesítette a papírformát.

Netye-Tóth Sára és Moharos Vivien után már Márczy Tekla is csak a pálya széléről követhette az összecsapást. Többek között ezért is fordulhatott elő az, hogy már az első percekben is a hét a hat elleni játékkal próbálkozott az orosházi csapat. A fiatal ellenfél 10 perc után 6-3-ra vezetett, ami a következő öt percben nem változott. Herbert Gábor folyamatosan forgatta a csapatát, a különbség azonban egyre nőtt. A félidőben már kilenc góllal vezetett a Balatonboglár.

A fordulás után már tizenegy góllal is meglépett a hazai alakulat. A sok sérült miatt a 15 éves Jáhn Krisztina is felkerült az orosházi felnőtt keretbe, a fiatal már a Komárom ellen is lehetőséghez jutott. A szélső a NEKA ellen meghálálta a bizalmat, négy góllal zárta a vasárnapi összecsapást. A 45. percben az ő találatával csökkentette a hátrányt hét gólra az ONKC, de az orosháziak ennél közelebb nem is kerültek a végéig ellenfeléhez. A lefújásig ismét kialakult a kilencgólos különbség, 30-21-gyel zárult a találkozó.

– Gratulálok a NEKA csapatának. A lehetőségekhez mérten kihoztuk a maximumot a találkozóból. Örülök, Jáhn Kriszti sikeres idegenbeli debütálásának – fogalmazott a mérkőzés után Herbert Gábor.

NEKA – Oxxo Energy Orosházi NKC 30-21 (15-9)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Balatonboglár, 80 néző.
Vezette: Csányi Tibor, Gadányi Tibor.
Orosháza:

Bálint – Herjeczki-Antal 5, Vörös 4, Mikula 1, Ács O. 2, Kenyeres 3, Bíró 2. Cserék: Cseh (kapus), Gara, Patyi, Jáhn 4. Edző: Herbert Gábor.
A NEKA legjobb góllövője: Csíkos 7.
Hétméteresek: 4 perc, illetve 8 perc. Kiállítások: 4/3, illetve 8/6.

Május 14-én, 18 órakor a SZISE érkezik az Eötvös-csarnokba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.