- hirdetés -

Az orosházi kötődésű edzőpáros keze alatt formálódik a Nafta labdarúgó csapata.

Boér Gábor labdarúgóedző a szlovéniai Lendván dolgozik január óta. A nagy hagyományokkal rendelkező NK Nafta 1903 Lendava vezetőedzője, segítője pedig az Orosháza FC egykori labdarúgója, Makra Zsolt. A felkészülés ideje alatt beszélgettünk már a fiatal trénerrel. Azóta javában tart a bajnokság, a hajrá következik a szlovén 2. ligában. A magyar páros a 4. helyről vette át a csapat irányítását.

A tavaszi szezon derekán járunk. Milyenek a benyomások és ami a legfontosabb, hogyan szerepel a csapat?

– Az eddig eltelt időszak nagyon tartalmas és egyben nagyon pozitív volt számunkra. Mondhatom, hogy megtaláltuk a számításainkat itt, Lendván. Teljes mértékben befogadott minket a közeg és mind a játékosok, mind a vezetők elfogadtak és tetszik nekik az általunk képviselt munkamorál. Nehéz bajnokság a szlovén másodosztály, hiszen rendkívül fizikális és a párharcokra épül. Mi egy más stílust próbálunk játszani. Törekszünk a kombinatívabb és tervezettebb focira hétről hétre. Ehhez időre van szükség, hogy a keret teljes mértékben belerázódjon, de szerencsére ez nem ment az eredményesség rovására.

Ez pontokban is megmutatkozott?

– Amikor elkezdtük a tavaszi szezont, akkor 4. helyen állt a csapat, két pontra a dobogótól. Az első helyezett Gorica 16, a második Triglav 12 pontra volt tőlünk. A tabellán azóta léptünk egy helyezést előre, de sajnos a nagy hátrányt nem tudtuk ledolgozni az első két helyezettel szemben. Erre idén nem is volt reális esélyünk, hiszen játékoskeretben, illetve játékban is előttünk áll ez a két egyesület.

Mi volt az elvárás erre a fél szezonra?

– Az első öt hely egyikének megszerzése. Úgy gondolom, ez teljesíthető. További elvárás, hogy fejlesszük a csapatot olyan szintre, melyet elérve jövőre egy megerősített kerettel megcélozhassuk a feljutást. A vezetőség elégedett az eredményekkel és a fejlődés mértékével is. Azon dolgozunk közösen, hogy előkészítsük a következő idény keretét és már most megalapozzuk a kitűzött célok eléréséhez szükséges munkát.

fotó forrása: www.nafta1903.si

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.