- hirdetés -

Az orosházi kötődésű labdarúgóedző a szlovéniai Lendván dolgozik január óta.

Január első napjaitól Boér Gábor a szlovén másodosztályban szereplő Nafta Lendva vezetőedzője. Az orosházi tréner segítője továbbra is Makra Zsolt. A felkészülés végén jár a csapat, márciusban folytatódik a pontvadászat. Az eltelt időszakról beszélgettünk Boér Gáborral.

Eltelt már másfél hónap a közös munkából, mik a tapasztalatok?

– Szerencsére az első benyomások után a továbbiak is teljes mértékben pozitívak voltak, mind a csapattal való közös munka, mind pedig a klubban dolgozó kollégákkal szemben. Minden egyes nap élmény itt dolgozni, és bízom benne, hogy ez a továbbiakban is így marad.

A csapat elfogadta?

– Azt gondolom, igen. Bár ezzel az eddigi állomáshelyeken sem volt problémám. Mindig úgy dolgoztunk, hogy hitelesek legyünk az aktuális játékosaink felé, és az a fajta kölcsönös bizalom, amely kell a sikeres munkához, az mindig meglegyen. A keretben vannak olyan játékosok, akikkel már korábban dolgoztunk együtt, így nem a nulláról kellett építeni az „edzők-játékosok” kapcsolatot. Egy edzőt mindig a győzelmek száma alapján ítél meg a közvélemény és a sajtó, de azt gondolom, hogy a leghitelesebb az mindig a játékosok véleménye a közös munka során, és szerencsére a mi megítélésünk a legtöbb esetben pozitív volt. Mindig a maximumot kérem tőlük az edzéseken és a mérkőzéseken, de cserébe mi is teljes mellszélességgel mellettük vagyunk, és azon dolgozunk nap, mint nap hogy ők jobb játékosokká váljanak. Sok olyan dolgot bevezettünk, amely eddig nem szerepelt a napi programjukban, de ezekre mind jól reagáltak.

Edzésben a csapat a Boér-Makra páros irányításával (Fotó: NK Nafta Facebook-oldala)

Hogy halad a felkészülés?

– Lassan a végére érünk. Hosszú volt, aminek én jelen pillanatban örültem, hiszen így meg tudtuk ismerni a csapatot és minden olyan munkára volt időnk, amelyet elterveztünk. Már mindenki nagyon várja, hogy tétmeccsen is pályára lépjünk. A felkészülési mérkőzések jól sikerültek, hiszen veretlenek maradtunk, de tudjuk azt, hogy nem szabad abból kiindulni, hiszen azok nem mindig mutatnak reális képet.

Mikor folytatódik a szlovén bajnokság?

– Február 26-án játszunk a Dob csapatával idegenben. Ez egy elmaradt mérkőzés, egy erős ellenféllel szemben, amely ott van pontszámban mögöttünk. (A Lendva a 4. helyen áll – a szerkesztő). Fontos lenne a jó rajt, hiszen az megalapozhatja a sikeres szezont.

A szurkolókkal találkozott már?

– Ez egy kis város! Itt mindenki szereti és ismeri a csapatot, hiszen a focin kívül nincs olyan sportág, amely ilyen szinten szerepel. Természetesen várjuk már, hogy a stadionban is találkozzunk velük, de eddig csak zártkapus edzőmérkőzéseket tudtunk játszani itthon, így ez elmaradt. Az utcai kommunikáció során azt tapasztaljuk, hogy ők is kíváncsian várják, hogy milyen lesz az „új” csapat, és bizalommal vannak felénk, bár a szurkoló az mindig a győzelmek után lesz csak igazán elégedett.

A képen a lendvai Sport Park, ahol hamarosan bajnoki mérkőzést rendeznek (Fotó: NK Nafta Facebook-oldala)

A várost a segítőivel közösen sikerült már bejárni?

– Amennyire lehet, igen. Nagyon sok időt töltünk a pályán, de a szabadidőnkben próbáljuk megismerni a környéket. Szép helyen lakunk. Sajnos még nem találtunk lakást és egyelőre egy szállodában vagyunk az egyik hegyen. Sokszor mondogatjuk, milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen csodás környezetben dolgozhatunk. Egy nagyon barátságos város Lendva és nagyon közel van az osztrák, a horvát és természetesen a magyar határ is.

Lát valami különbséget a mostani illetve a korábbi, magyarországi állomáshelyeitől?

– Nem szeretnék nagy szavakat „durrogtatni” ennyi idő után. Az biztos, hogy egy olyan közegbe kerültünk, ahol a profizmus és az ambíció alap minden egyes játékosnál. Nagyon pozitívan gondolkozik mindenki és ez átragad ránk is. Mások is kérdezik tőlem, hogy miben más, hogy miben különböznek a dolgok? Legfőképp a mentalitásban! Nagyobb a játékosok belső motivációja, pedig a körülményeket és a lehetőségeket tekintve otthon jobban állunk.

Kiemelt fotón Boér Gábor (Fotó: NK Nafta Facebook-oldala)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.