- hirdetés -

A Békés megyei agrárreformer mellszobrát avatták fel pénteken kora délután Békéscsabán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatóságának előkertjében. Stílszerűen miniakácok környezetében, ugyanis Tessedik Sámuel sokat tett ezen fafajta meghonosításában, elterjesztésében.

A Szarvasi Tessedik Öreggazdász Egyesület közadakozásából Túri Török Tibor szobrászművész készítette el az alkotást. Az átadáson beszédet mondott Jakab István, a Magosz elnöke, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, dr. Kulcsár László megyei elnök, Kozsuch Kornél, az agrárkamara megyei alelnöke, megyei elnökjelölt.

A megjelenteket köszöntötte dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora és Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott, megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Herczeg Tamás és Dankó Béla országgyűlési képviselő. Többen koszorút is elhelyeztek Tessedik Sámuel szobránál, emlékezve a tudósra, a tanárra, a gyakorló mezőgazdászra, aki a növénytermesztést és az állattenyésztést a legmagasabb színvonalon hangolta össze. A mellszobrot Kutyej Pál békéscsabai evangélikus lelkész áldotta meg.

Kiemelt kép: NAK Békés megye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.