- hirdetés -

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei küldöttgyűlése 2017. november 23-án megtartotta alakuló ülését.

Mint arról korábbi híradásunkban beszámoltunk, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei küldött választása november harmadikán zajlott. A megyei küldöttgyűlés múlt csütörtökön tartotta alakuló ülését, melyen megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az Etikai Bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét. Orosházát tíz küldött képviselte.

A NAK Békés megyei elnökének Dr. Kulcsár Lászlót választották, az ő munkáját 7 alelnök: Roszik Attila György mezőgazdaságért, Erdélyi István  élelmiszeriparért, Bozó József vidékfejlesztésért, Kozsuch Kornél, általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Kelemen Mihály, Oravecz Tamás és Závoda Ferenc a helyi földbizottsági ügyekért felelős alelnökök segítik.

A megválasztott elnök, és Takács Árpád kormánymegbízott kézfogása (fotó: NAK)

A megyei küldöttek maguk közül Kelemen Mihályt, Horváth József Ferencet, Oravecz Tamást, Uhlár János Pált, Viczián Jánost, Wagner Mártont, Závoda Ferencet, Zsilák-Urbán Andrást, Bozó Józsefet, Kozsuch Kornélt, Roszik Attila Györgyöt, Szántosi Attilát, Erdélyi Istvánt, Kopcsek László Vincét, és Lipták Lászlót választották országos küldöttnek.   A megyei Etikai Bizottság tagja lett Papp István László (elnök), Benkő Lajos Bálint, Nemesnyik István és Haász Ferenc. A megválasztott megyei tisztviselők megbízatása öt évre szól.

Városunk kiemelt szerepet tölt be a megyei testületben, hisz a kilenc szakmai osztályból hármat is orosházi szakember vezet a következő öt évben. Az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Benkő Lajos Bálint, a Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Dénes József Béla, a Kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Dominkó Sándor irányítja.

Az országos küldöttgyűlés orosházi tagját, Horváth József gazdaköri elnököt kérdeztük a megyei küldöttség céljairól, legfőbb feladatairól.

– Az országos alakuló ülés első feladata a következő ötéves program elfogadása. Számunkra ezek közül talán a legfontosabb, a jégkárenyhítő rendszer májusi beindítása és az öntözésfejlesztési program második körös felmérése melynek keretében szeretné a kormányzat, a kamara bevonásával a jelenleg öntözhető területek nagyságát megkétszerezni.  Az országos küldöttgyűlési tagságunk lényeges eleme, hogy az Orosháza térségében jelentkező problémákat közvetlenül tudjuk az irányító szervezet felé eljuttatni –tájékoztatott Horváth József gazdaköri elnök.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz, mely 2017. december 20-án lesz Budapesten, a Parlament Felsőházi termében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.