- hirdetés -

Az elhúzódó fűtési szezon miatt egyelőre még várniuk kell az orosháziaknak a komposztáló telep nyitására, ugyanis nincs kellő kapacitása annak a cégnek, amely a telepen lerakott zöld hulladékot elszállítja és feldolgozza.

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Benkő Ferenc elmondta, hogy az a dunántúli cég, amely minden évben végzi a telepen elhelyezett zöld hulladékok, faágak ledarálását egyelőre még nem érkezett meg Orosházára. A csúszás oka a fűtési szezon elhúzódása. A feldolgozó cég kapacitását a dunántúli erdőgazdaságokban kitermelt jó minőségű faanyag darálása köti le.

– Reményeink szerint a jövő héten megtörténhet a hulladék feldolgozása és elszállítása a telepünkön, addig sajnos nem tudjuk megnyitni a helyi lakosok előtt, mivel egyszerűen nincs szabad terület – tette hozzá Benkő Ferenc.

A vezérigazgató azt javasolta, hogy a családi házakban élők használják a korábban ingyenesen kiosztott házi komposztálót. Az orosháziaknak továbbá lehetőségük van arra is, hogy a zöld hulladékot a DAREH hulladékudvarán helyezzék el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.