- hirdetés -

A településalapítási évforduló alkalmából már április 21-én elindította ünnepi programsorozatát a Petőfi Művelődési Központ. Szombat délután Városnapi Ramazurival várták az érdeklődőket, az eseményt Orosháza tortájával zárták.

A csütörtöki TereFere beszélgetéssel vette kezdetét a Petőfi Művelődési Központ ünnepi programjainak sorozata, ahol a népszerű orosházi helytörténésszel, Koszorús Oszkárral beszélgettek. Másnap egy Térzene programmal folytatták, a Four Bones Quartet és Szirtes Edina Mókus lépett fel az intézményben, szombaton azonban már a szabatéri programelemeké volt a főszerep.

– A Városnapi Ramazuri egy pályázat keretében valósult meg. Nagyon fontos a Petőfi Művelődési Központ számára az orosházi identitás erősítése, így a mai nap során orosházi csoportok lépnek fel, majd orosházi kötődésű zenészekkel zárjuk a délutánt – árulta el Mikli Hanna, kulturális szervező.

Állandó programlehetőségekkel, kirakodóvásárral is készültek az érdeklődőknek, a gyerekek pedig arcfestést vagy az ugrálóvárat is kipróbálhatták. A fellépések sorát a ZumBabák kezdték, majd a hip-hop táncegyütteseké volt a főszerep. Fellépett a Best Dance Company, a Candy Dance Crew és a ReDance Hip-Hop Crew csapata is, míg a néptáncot kedvelők a Harangos Néptáncegyüttes előadását tekinthették meg.

A zenészek produkcióit Simon Boglárka kezdte, aki nagy sikert aratott mesebeli dallamaival. Majd Törköly Márton következett, akinek januárban jelent meg kislemeze a Fekete Banda Korszaka címmel, februárban pedig önálló esten is láthatták őt az orosházi zenekedvelők a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Végül a korábban a Barátok közt sorozatban is megforduló, az utóbbi időben azonban inkább zenei karrierjére koncentráló Pribelszki Norbi szórakoztatta a közönséget.

Az esemény zárásaként a szervezők és a résztvevők közösen vágták fel és fogyasztották el a Ficsór Zoltán cukrászmester által erre az alkalomra készített hatalmas tortát. A Petőfi Művelődési Központ következő programja a színházkedvelőket célozza meg, április 26-án a Különterem című darabra várják az érdeklődőket, a májusi hónapot pedig Lengyel Tamás önálló estjével nyitják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.