- hirdetés -

Két évvel ezelőtt született meg az életrevaló gondolat és belőle a legnépszerűbb közösségi oldalon a csoport, amely közelebb hozza a termelőt a vásárlóhoz, barátságokat, jó kapcsolatokat, végső soron elégedettebb embereket teremt.

Számtalan fórumon halljuk, olvassuk, hogy vásároljunk hazait. Ezzel frissebb, jobb minőségű élelmiszerhez jutunk és a környezetünk kistermelőit is erősítjük. A Havancsák Erika által megálmodott Kistermelői Piac Orosháza csoport ebben a szellemben alakult és működik.

– Párommal,Darók Józseffel, évtizedek óta zöldségeket termelünk. A járvány kitörése után nem nagyon tudtuk, mit és mennyit ültessünk, ezért csak visszafogottan töltögettük a fóliasátrakat. A piacra se nagyon lehetett bejárni ezért kitaláltam, hogy a közösségi hálón létre hozok egy Kistermelői Piac Orosháza csoportot. Az elsődleges szándék az volt, hogy a saját termékeket háztól tudjam eladni, de ez nagyon hamar változott. Úgy határoztuk meg, hogy a csoportnak az lehet tagja, aki Orosházán, illetve annak húsz kilométeres körzetében saját maga állít elő, vagy termeszt élelmiszert. Én vagyok az admin, csak azok a posztok kerülnek az oldalra, amelyek a feltételeknek megfelelnek. Hét taggal indultunk: Bereznyai Tamást, (savanyúság, lekvár, gyümölcs) a Pipitér Sajtműhelyt, Puskelyné Pacsika Mónikát (mézeskalács), a Drahota méhészetet, a Dalacsi kertészetet, Molnár Imrét (kolbász, sertés termékek) hívtam meg első körben – meséli.

Havancsák Erika ötlete nagyszerűnek bizonyult (Archív fotó: OrosCafé)

A csoport népszerűsége a megalapítás óta töretlenül növekszik, tagjainak létszáma már meghaladta a 3200-at. Palettájuk igen színes, megtalálható rajta minden, amit városunk és környéke termelői frissen, jó minőségben, sokszor olcsóbban is tudnak biztosítani a vásárlóknak és amikről esetleg eddig nem is igen tudtunk.

Keresik és szeretik a csoport tagjainak árúját (Archív fotó: OrosCafé)

– Bejöttünk az orosházi piacra és elértük, hogy már keresnek minket. Teljesen más ez, mint a nagybani, de jól érzem magam. Mindenki ismer, én is ismerem a vevők nagy részét. Tudják, hogy jó minőséget kapnak a pénzükért és azt is, hogy a lehető legolcsóbban – árulta el Havancsák Erika.

A kétéves születésnap tiszteletére egy játékot is indítottak a Facebookon, ahol tippelhetnek. Szombaton (április 23.) a piacon veheti át a szerencsés nyertes az ajándékát, melyet a csoport alapítóinak termékeiből állítottak össze.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.