- hirdetés -

Szoros végjátékot hozott a női kézilabdázók fővárosi vendégjátéka. A Pénzügyőr ellen évek óta nem tudott győzni idegenben, ezúttal sem tudtak változtatni ezen Vörös Bettináék. Egy másik sorozat azonban megszakadt, pénteken este szenvedtek először vereséget a saját pályájukon kívül az NB I/B felsőházi rájátszásában az orosháziak.

Jól kezdett az Oxxo Energy Orosházi NKC, öt perc játék után 3-1-re lépett meg a vendég alakulat. A találkozó elején jól védekeztek a kék mezesek, de a nyolcadik percre eltüntette a hátrányát a hazai csapat, ekkor 4-4 állt az eredményjelzőn. A folytatásban mindkét csapat sokat hibázott, így hosszú ideig 9-7-es Pénzügyőr-vezetésnél befagyott az állás és innen támadásban inkább a hazaiak tudtak megújulni. A szünetben így alakult ki a 13-9-es eredmény.

A folytatásban fokozatosan dolgozta le a hátrányát az ONKC. A 47. percben sikerült teljesen eltüntetnie az első félidőben kialakult lemaradását, ekkor időt is kért Őze Beáta. A taktikai szünet után azonban a Bálint Annát váltó Cseh Roberta hárította a fővárosi szélső lövését, az ellentámadásból pedig Kenyeres szerezte meg az előnyt 23-22-nél.

Sokáig nem örülhetett az Orosháza, pillanatok alatt megfordította az állást a Pénzügyőr. A végjáték így is szorosan alakult, de a vendégek rohantak az eredmény után. Egy üres kapus góllal alakult ki végül a 30-27-es végeredmény, három góllal maradt alul az Oxxo Energy Orosházi NKC.

– Egy ideje böjtölünk már, az lenne a csoda, ha a húsvét meghozná a feltámadást. Moharos Vivinek jobbulást kívánok – nyilatkozta a lefújás után Herbert Gábor.

Pénzügyőr SE – Oxxo Energy Orosházi NKC 30-27 (13-9)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, Budapest, 100 néző.
Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.

Orosháza:
Bálint – Moharos 1, Vörös 8, Márczy 2, Ács 5, Kenyeres 5, Bíró 1. Cserék: Cseh, Gedó (kapusok), Horváth B. 2, Mikula, Gara, Herjeczki-Antal 3. Edző: Herbert Gábor.
A Pénzügyőr legjobb góllövője: Mayer 13.
Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.