- hirdetés -

Egy környezetrendezéssel kapcsolatos programon vettek részt április 12-én a Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9. osztályos diákjai, ami a helyi identitást és kohéziót erősítő rendezvények keretében valósult meg.

A park rendbetételével kezdték meg az április 12-i TOP-5.3.1-16_BS1-2017-00004-es számú, Az orosházi közösségért – helyi identitást és kohéziót erősítő programok nevet viselő eseményt a Kossuth iskola diákjai, akik először összeszedték az intézmény melletti parkban az eldobált csikkeket, szemetet, téglatörmeléket vagy a lehullott faágakat. Ezt követően pedig az emlékmű körül különböző virágokkal, többek közt büdöskével vagy paprikavirággal töltötték fel a területet.

– Mivel ez általában egy hűvösebb, árnyékosabb hely, ezért olyan növényeket ültettünk a diákok segítségével, melyek jobban bírják az árnyékot és nem szorulnak akkora gondozásra. A területet ugyanis, mielőtt beültettük volna, kemény földes rész volt, amit felástunk, gereblyéztünk, elültettük a virágokat, meglocsoltuk őket – ismertette a részleteket Gróza Balda Renáta, a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség munkatársa.

Az iskola 9.A osztályának diákjai aktívan kivették a részüket a munkálatokból. Mint mondták, örültek annak, hogy tehették egy kicsit a közvetlen környezetükért. Nem is maradt el ezt követően a jól megérdemelt pizza. Osztályfőnökük, Körmöczy Zoltán elmondta, gyorsan lecsaptak a lehetőségre, hogy ők rendezhessék be a Kossuth-teret.

– Szerintem az osztályközösség összekovácsolódása szempontjából is fontos volt, illetve mint a végeredmény is mutatja, nagyon szép lett a tér – tette hozzá az osztályfőnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.