- hirdetés -

Öt csapat mérkőzött meg a kupáért és tettek közösen a leukémiás kisfiú gyógyulásáért.

Április 10-én a Pöttyös Optika jótékonysági teremlabdarúgó tornát rendezett. A csapatok Csáki Ákos 8 és fél éves kisfiú javára futballoztak, akinél T-sejtes akut limfoblasztos leukémiát diagnosztizáltak. Mint azt megírtuk, a gyógyulása hosszú hónapokig is eltarthat, amihez az is kell, hogy a kórházi kezelés után otthon is megfelelő körülmények várják. Egy steril gyerekszobára és saját fürdőszobára van szüksége. Ehhez járultak hozzá a csapatok és a nézők.

– Egy kedves kollégámnak, Kókai Tibornak volt az ötlete az optikában, hogy bármi áron próbáljunk meg segíteni Ákosnak, akár egy focitorna keretén belül is. Innen a megvalósítás stádiuma következett, öt csapat fogadta el a meghívásunkat. Köszönet nekik, hogy jelentős összeggel tudjuk támogatni a beteg kisfiú gyógyulását – nyilatkozta Lovas Miklós, a Pöttyös Optika tulajdonosa.

Lovas Miklós

Az Eötvös-csarnok díszvendége Pisont István 31-szeres egykori válogatott labdarúgó volt.

– Ákos megsegítésére fogtunk össze a futball erejével. Nagyon örülök, hogy a játékkal és az adakozással hozzájárulhatunk a kisfiú felépüléséhez – vélte Pisont István.

A körmérkőzéses tornán öt csapat vett részt, a kupát a nap végén az AM-TRANS csapata (kiemelt fotónkon) emelte magasba a Nagyszénás és a Kormányos Glass előtt. A további sorrend: 4. Pusztaföldvár, 5. Törekvés. A torna gólkirálya Darida Ádám (AM-TRANS) lett, a legjobb kapus címet ketten érdemelték ki. A pusztaföldvári Tenkes Zsolt és a Törekvés kapusa, Friedl József. A mérkőzéseket Nagy I. János és Molnár Ernő vezette.

Pisont István

A rendezvény végén Ákos édesanyja köszönte meg a sportolóknak az önzetlen segítséget. Szintén ezen a hétvégén az OMTK-ULE 1913 megyei első osztályú együttese a hazai mérkőzésének jegyárából befolyó összeget ajánlotta fel Csáki Ákos családjának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.