- hirdetés -

A felsőházi rájátszás 3. fordulójában a Szarvas mindhárom pontot elvitte Orosházáról.

Az előző fordulóban az Orosháza Nagyszénáson, a Szarvas a Körösladány ellen szenvedett egyaránt 2:1 arányú vereséget. Javításra április 10-én volt lehetőség, ami a Szarvasnak sikerült.

Orosházi MTK-ULE – Szarvasi FC   2 – 3    (1 – 2)

Orosháza, 450 néző. Vezette: Telek András (Baráth János, Baranya Tamás)

Orosháza: Marunák – Varga P. (Czinkóczi), Dajcs, Kasuba, Selmeczy, Harangozó, Szabó Á., Gedó, Vincze A., Fehér (Péli), Miszlai. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Szarvas: Kasik – Bány, Zima (Csomos), Polonszki, Zahorán, Magyar (Pilán), Deli (Moleri), Kiri M. (Lénárt), Furár, Simon R., Styecz (Czvalinga). Edző: Somogyi János.

Gólszerzők: Vincze A. (16.), Miszlai (83. – 11-esből), ill. Kiri M. (43., 45.), Furár (61.).

A széllel támogatott vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. A 4. percben Styecz került helyzetbe, de 16 méterről leadott lövése centikkel elkerülte a kaput. A 12. percben Gedó rövid hazaadására Deli csapott le, 15 méterről az üres kapu mellé gurított. A 16. percben megszerezte a vezetést az Orosháza. Harangozó jobboldali beadását Vincze csúsztatta fejjel a hosszú sarokba, 1-0. A 20. percben Szabó Á. mélységi átadását Miszlai lőhette volna, de lövés helyett rosszul passzolt – nagy gólszerzési lehetőség maradt ki. Az első félóra után magához ragadta a kezdeményezést a Szarvas. A 31. percben Simon 40 méterről emelt kapu mellé. A 38. percben Deli játszotta tisztára magát és 15 méterről lőtt kapu mellé. A 43. percben egy védelmi rövidzárlat után Marunák röviden szabadított fel, Kiri 8 méterről gurított a hálóba, 1-1. A 45. percben Simon szöglete után a védők nem tudtak felszabadítani, Kiri közelről rúgta a hálóba a labdát, 1-2.

Vincze góljával még vezettünk (Fotó: Horváth Bence)

A félidőben rövid ünnepség keretében búcsúztatta az OMTK-ULE vezetősége az aktív futballtól búcsúzó Szabó Norbertet, aki ezután edzőként dolgozik tovább a klub kötelékében.

A második játékrészben az orosháziakat támogatta az erős szél, ennek megfelelően kapujához szegezte az ULE a vendégcsapatot. Sorozatban rúgták a szögleteket, eredmény nélkül. Az 58. percben Gedó került nagy helyzetbe, de az ötös sarkáról leadott lövését Kasik védte. A 61. percben váratlanul újabb gólt ért el a Szarvas. Egy gyors kényszerítő után Furár gurított a kifutó kapus hasa alatt a hálóba, 1-3. A hazaiak mindent egy lapra feltéve mentek előre, ennek eredményeként a 82. percben Miszlaival szemben szabálytalankodtak a védők, 11-es! A büntetőt a sértett helyezte a jobb alsó sarokba, 2-3. Egy perccel később Péli került helyzetbe, de lövése mellé szállt. A 90. percben Vincze tekert szögletét ütötte ki a gólvonalról Kasik kapus.

Az egyenrangú ellenfelek mérkőzésén a jobb helyzetkihasználás döntött a vendégek javára. A találkozó jegyárából befolyó összeget az egyesület Csáki Ákos családjának ajánlotta fel.

Buza Barnabás: Vezetésünk után lehetőségünk lett volna a második, harmadik gólt megszerezni, de ezek a helyzetek kimaradtak. A félidő végén két gyermeteg hibánkat kihasználva a vendégek megfordították a mérkőzést. A fordulás után Gedó lábában volt az egyenlítés, ami kimaradt. Törvényszerű volt, egy kontrából a vendégek eldöntötték a mérkőzést. A hajrában Miszlai 11-esével visszajöttünk, de egyenlíteni már nem tudtunk.

Az OMTK-ULE április 16-án, 17 órakor Gyulán lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.