- hirdetés -

A felsőházi rájátszás harmadik fordulójában az első osztályba igyekvő PLER Buapest együttesét fogadta az OFKSE. A két csapat parázs csatát hozó mérkőzésén a második félidő jobb játéka döntött.

Orosházi FKSE-Tokai – PLER-Budapest 32–27, (15–15).

NB I B.-s férfi mérkőzés. Orosháza, 150 néző. V.: Hajdu T., Halász.

Orosháza: Pajkó 1 – Pásztor M. 3 (1), Döme 2, Mihály, Kovács B. 2, Tóth K. 8, Lászlai 2. Cs.: Varga I. (kapus), Kecskés 4, Kiss R. 1, Takó 3, Bella 1, Németh L. 1 (1), Antal 4. Edző: Kovács Attila.

A PLER-Budapest legjobb dobója: Szakály 6 (2). Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

Nagy izgalmakra és szoros mérkőzésre volt kilátás a forduló előtt második helyen álló PLER és az OFKSE csapatai között. Aki kilátogatott a meccsre nem is csalódott. Óriási izgalmak és a kézilabda minden szépségét felvonultató találkozót láthatott a publikum.

Mindjárt az első akciójából betalált a vendé csapat. Látszott, hogy élesek és a meccs fontosságával tisztában levő, felpörgött PLER lépett pályára. Az első két fővárosi találat után Pásztor heteséből született az első hazai gól. A vendégek nagyon jó ritmusban, nagy sebességgel támadtak, de türelmesek is voltak, ha kellett. A hazai hibákat azonnal góllal büntették, ebből pedig az elején akadt néhány. A félidő nagy részében fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hazaiaknak kellett futniuk az eredmény után. A kapuban Pajkó védései nagyon kellettek, hogy ne szakadjon le a vendéglátó. Először a 21. percben, Tóth Károly góljával vezetett a hazai alakulat, de csak rövid ideig tartott a dicsőség. Néhány pontatlan támadás, abból gyors vendég akció és máris újra oda billent a mérleg nyelve. Az orosházi csapat fogcsikorgatva küzdött és végül a szünetre már döntetlennél mehettek a küzdő felek.

Kovács Bence (3) sokszor mattolta a fővárosi védelmet (Fotó: Horváth Bence)

A fordulás után nehezen lendült ritmusba a hazai legénység. Az első három támadást elhibázták Tóth Karcsiék. Kapufa, mellé, minden volt csak orosházi gól nem. Nem szakadtak le a zöld-sárgák, sőt az első percek bizonytalansága után újra vezetést szereztek. A 38. percben, Kiss Roland gólja után volt először kétgólos hazai vezetés a táblán. Közben a szerencse sem állt a házigazdák mellé, a 41. percben már az ötödik kapufát jegyezhettük fel. Ember előnyből, Lászlai góljával volt először háromgólos a hazai előny. A mérkőzés ezen szakaszában jobban összeállt az orosházi védekezés és a csapat támadó játéka is kevesebb hibával működött. Itt már a PLER futhatott az eredmény után. Sokáig 2-3 gól között billegett a különbség, de látszott a meccs képén, hogy a hazaiak vették kezükbe a kormánylapátot. Időkérés után a fővárosiak megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal, de hamar le kellet tenniük róla, mert az első két ilyen akcióból két hazai gólt kaptak. Szépen lassan nyílt az olló, nőtt a különbség és a hazai önbizalom, növekedésével arányosan nőtt a vendégek elkeseredettsége. Az orosháziaknak a végén már minden bejött, néha már a közönségnek játszottak. A csereként a kapuba érkező varga hetest védett, Tóth kínai figurás gólt lőtt. Forró hangulatú, változatos találkozón remek hazai győzelem született.

A meccs legeredményesebbje, Tóth Károly, (középen) épp egy gól előtt (Fotó: Horváth Bence)

Kovács Attila: – Magas színvonalú mérkőzésen sikerült nyernünk. Az ellenfelünk is nagyszerűen kézilabdázott, de a második félidőben tovább javult a játékunk és megérdemelten nyertünk. Gratulálok a csapatnak! Büszke vagyok rájuk!

Az OFKSE pénteki győzelmével megelőzte fővárosi riválisát a tabellán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.