- hirdetés -

Szűkös kerettel utazott el Tökölre az Oxxo Energy Orosházi NKC a felsőházi rájátszás soron következő fordulójában. A SZISE otthonában már a félidőben jelentős különbséget alakítottak ki a vendégek, amit a folytatásban tovább növeltek. Magabiztos győzelemmel hozták el a két pontot.

Hétről hétre egyre kevesebben vagyunk – fogalmazott Vörös Bettina a klub honlapjának adott interjújában. Az átlövő arra utalt, hogy a Komárom ellen elveszítették Gara Dorinát, míg legutóbb a NEKA ellen Patyi Anna is hosszabb időre kiesett. A péntek esti találkozón, a SZISE ellen még Kenyeres Barbara játéka is kérdéses volt.

Később kiderült, hogy bevethető állapotban van az átlövő, a hetedik percben a góljával már 3-2-re vezetett az ONKC. A 22. percig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor egy nagy rohamot indított az Orosháza, aminek köszönhetően a 29. percben már 15-9-re vezetett és a hatgólos különbséget meg is őrizte a szünetig.

A fordulás után sok volt a bizonytalanság a vendégek játékában, hét perc telt el a második félidőből, amikor Herbert Gábor időt kért. Ekkor négy gól még volt az orosháziak előnyéből, a taktikai szünet után pár perccel sikerült visszaállítani a megnyugtató különbséget. Ekkor az ellenfél edzője, Nagy Attila is követte kollégája példáját és magához hívta csapatát. Ez sem lassította le Márczy Tekláékat, akik az 50. percben már kilenc góllal, 27-18-ra vezettek. A végén már nem is volt kérdéses, melyik együttes szerzi meg a két pontot, 32-23-as sikerével az Oxxo Energy Orosházi NKC zsebelte be a győzelmet.

– Aki nem látja a heti felkészülésünket, azt mondja, hogy sima és kötelező győzelem volt. Aki tisztában van a helyzetünkkel, azt mondja, hogy csoda. Egy csoda a csapatom – fogalmazott a mérkőzés után Herbert Gábor.

Szent István SE – Oxxo Energy Orosházi NKC 23-32 (10-16)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, Tököl.
Vezette: Kovács Gergő, Papp Béla András
Orosháza:

Bálint – Herjeczki-Antal 8, Vörös 4, Márczy 10, Mikula 3, Kenyeres 2, Bíró 5. Cserék: Cseh (kapus), Ács O., Papp E., Horváth B. Edző: Herbert Gábor.
A SZISE legjobb góllövői: Horváth A. 6, Bártfay 4, Balla 4.
Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 4/6.

Április 9-én ismét az Eötvös-csarnokban játszik az ONKC, az ötödik helyen álló Kozármisleny lesz az ellenfél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.