- hirdetés -

Múlt csütörtökön tartották meg a rendőrség a Roadpol akció keretében a Speedmarathont is, amelyben az összes traffipaxot bevetették. Az ország több pontja mellett Orosházán és környékén is több felé ellenőrizték a sebességet.

A múlt héten akár lakott területen belül, akár lakott területen kívül is számítani kell fokozott rendőri jelenlétre. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) akciójában sebességellenőrzést végeztek, amelyhez csatlakozott az Orosházi Rendőrkapitányság is. Ebben az akcióban tartották az úgynevezett Speedmarathont is, ahol a lakosság észrevételei alapján a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit figyelembe véve jelölték ki a sebességmérő berendezések felállítási helyeit – írja a police.hu

Az összesen 706 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1297 helyszínen 457 061 járművet ellenőriztek, amely során 5013 sebességtúllépést mértek. Békés megyében 91 helyszínén 17641 járművezetőt ellenőriztek, közülük 95 esetben mértek sebességtúllépést.

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.