- hirdetés -

Gyakran igyekszik felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára az Egészségfejlesztési Iroda (EFI). Legújabb programjuk is ezt a célt szolgálja, melynek keretében a nordic walking mozgásformához csatlakozhatnak az érdeklődők.

Péntek délelőttönként is tartanak városi gyalogló klubot az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az érdeklődőknek, ehhez kapcsolódóan pedig nemrég egy új programot és lehetőséget is létrehoztak. Míg a gyalogló klub keretében 2-3 kilométert tesznek meg, addig a legújabb nordic walking szisztéma már nagyobb, 5-10 kilométeres távokra szól.

– Keddenként 17 órától tartjuk minden héten a foglalkozásokat, ennek a lényege pedig, hogy itt már bottal, úgynevezett nordic bottal sétálnak a résztvevők. Van a kezükben egy karbonanyagból készült bot, aminek a végén található egy tappancs, ami a városon belüli nordic séta során ideális. Amikor már terepre megyünk ki, akkor ezeket levesszük és az alatta lévő szeggel gyaloglunk – ismertette a részleteket az EFI iroda rekreációszervezője és egészségfejlesztője, Szpisjak Brigitta.

Mint mondta, azért is ajánlják ezt a mozgásformát, mert jobban kíméli az ízületeket. Úti céljuk ilyenkor változó, igyekeznek kimenni a belvároson kívülre, földes utakra is, mert az jobb a lábnak és a gerincnek, a tartásnak. Ezúttal egészen Gyopárosfürdőig gyalogoltak ki a Diófa csárda mögötti földutakon végigjárva. A program egyik résztvevője, Deák Ferencné számára nem is volt kérdés, hogy csatlakozik.

– Én állandóan úton vagyok, mindenhova el szoktam menni, ahova csak lehet. Igyekszem minden alkalmat kihasználni egy kis sétára, vagy akár egy kerékpáros programra, ha van rá lehetőségem – mesélte lelkesen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.