- hirdetés -

Március 28-án kezdetét vette a Budapesten rendezett birkózó Európa-bajnokság, az első nap szabadfogású súlycsoportok küzdelmével telt. Köztük a 70 kilogrammos kategóriával, ahol az orosházi származású, jelenleg az UTE-ban birkózó Antal Dániel képviselte a magyar színeket.

Rendben lezajlott a budapesti birkózó Európa-bajnokság szabadfogású sorsolása a BOK-csarnokban. Magyarország a nyitónapon négy súlycsoportban volt érdekelt, köztük a 70 kilogrammos súlycsoportban Antal Dániel révén. A mérkőzések hétfő délelőtt kezdődtek a magyar fővárosban, az orosházi származású versenyző a nyolcaddöntőben kezdte meg a küzdelmeket, ahol azerbajdzsáni versenyző várt rá. A mérkőzés kiélezett küzdelmet hozott, többször is megfordult a mérkőzés menete, de végül 10-6-os vereséggel ért véget.

Ekkor azonban még reménykedhetett a vigaszágban, hiszen ha legyőzője döntőbe jut, folytathatta volna a küzdelmeket. Ez sem ígérkezett könnyűnek, az azeri birkózó grúz világbajnokkal folytatta az elődöntőben és bár ez a mérkőzés is a végletekig kiélezett volt, az azeri vereség miatt Antal Dániel versenye is véget ért. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy nem utoljára láttuk őt világversenyen, hiszen az elmúlt időszakban rendre kivívta a címeres mezben való szereplést a 70 kilogrammos súlycsoportban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.