- hirdetés -

Hét év után újra pattog a labda a Mátrai Stadionban. A felújított létesítmény avatóját a ferencvárosi öregfiúk tették ünnepélyessé.

2015. május 30-án lezárult egy korszak, az Orosháza FC-ESMTK NB III-as bajnoki találkozóval „lakat került” az ikonikus sportlétesítményre. 2022. március 27-én az Orosházi MTK-Ferencváros öregfiúk mérkőzéssel új korszak kezdődött a felújított stadion életében.

A találkozó előtt és közben is az ünneplés állt középpontban. A labdarúgó mérkőzés kezdete előtt az FTC Baráti Köre koszorúját Mucha József egykori ferencvárosi labdarúgó, az öregfiúk csapatának megbízott edzője helyezte el. A kezdőrúgást három városi ikon, a 90 éves Hegedűs Béla, a 86 esztendős Szűcs Ferenc, valamint a 71 esztendős Raffai János végezte el. Mindhárman meghatározó tagjai voltak Orosháza labdarúgásának, ők egyben a Berta József Labdarúgó Kuratórium tagjai.

Az FTC Baráti Köre nevében Mucha József koszorúzott (fotó: BT)

Orosházi MTK – Ferencvárosi TC    3 – 1     (1 – 1)

Orosháza, 500 néző, vezette: György Sándor (Zacsok Imre, Tóth Gergely).

Orosháza: Szabó P. – Szabó N., Csilek, Mórocz, Füredi, Hegedűs J., Pisont I., Pisont A., Nagy I., Buza, Kvasznovszky.

Cseresor (Nem mindenki lépett pályára): Ölei, Fekete, Braun, Polyák L., Polyák J., Tóth-Kása, Kasuba, Tarján Zs., Dobi, Nagy F., Szalka T., Kalmár dr., Forgács, Boros, Lovas T., Lövei, Baranyai, Pardi, Kinyó, Godár, Baki, Kánya.

Ferencváros: Szabó G. – Solti, Telek, Szeiler, Kincses, Nyilas, Zsolnai, Keller, Máté Cs., Holló, Fischer.

Játszott még: Rázsó, Takács, Bánki, Bereczky, Lázár. Szakmai vezető: Mucha József.

A 2×30 perces focigála Keller Józsi távoli lövésével kezdődött, amit Szabó kapus védett. A Fradi altatta ellenfelét, keresztbe járt a labda perceken át lábról lábra, majd a 8. percben Fischer gólkirályhoz méltóan forintos labdával indította Nyilas Eleket, az egykori Határőr Dózsa-játékos nagy helyzetben a kapusba lőtt. Néhány perccel később ismét Nyilas „robogott” kapura, de a kifutó kapus fölött mellé emelt. A másik oldalon Pisont András 40 méterről emelt kapura, Szabó kapus résen volt. A félidő közepén a 31-szeres egykori válogatottal megerősített Orosháza megszerezte a vezetést. Pisont Pista indította Baranyait, az egykori hazai kedvenc mintaszerű beadását Lövei kapásból lőtte a léc alá, 1-0. (Ha lehet hasonlítani valamihez, akkor Farkas brazilok elleni góljára emlékeztetett! – a szerk). A 24. percben Nyilas átadását Fischer bombázta kapura, Szabó védett. A félidő utolsó percében Kucsera lökte fel Máté Csabát, 11-es! A büntetőt Nyilas akárcsak annak idején Bakiban, higgadtan helyezte a kapu bal oldalába, 1-1.

A két József, Kvasznovszky és Keller zászlót cserél (fotó: Horváth Bence)

A félidőben folytatódott az ünnepi ceremónia, ekkor adták át hivatalosan a sportlétesítményt.

A második játékrészben a hazaiak sort cseréltek, fiatalabb labdarúgók léptek a pályára. Ezt kihasználva a második félidő 4. percében Boros beadását Lövei fejelte a hálóba, 2-1. Tíz perccel később Boros lövése egy védőn irányt változtatva került Löveihez, az orosházi csatár 14 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, 3-1. A mérkőzés folytatásában mindkét gárda derekasan kergette a labdát, de egyre többen csak szemmel verték, így pedig nem született újabb gól. A találkozót ezúttal az FTC elbukta, de mint azt Bánki „Dodó” a mérkőzés előtt kihangsúlyozta, a Fradi-szív, a lelkesedés az örök. Ezt a mai napon is bizonyították!

A ferencvárosi legendákra sok szurkoló volt kíváncsi (fotó: Horváth Bence)

A találkozó után a három gólt szerző Lövei Roland jókedvűen válaszolt kérdésünkre.

– Természetesen nem úgy ébredtem, hogy ma három gólt rúgok, bár egy csatár mindig arra készül, hogy betaláljon. Egyet mindenképpen szerettem volna rúgni, ez sikerült, a másik kettő pedig ajándék. A ferencvárosiak idősebb korosztállyal érkeztek, élmény volt a régi sztárok ellen játszani. Az új gyepszőnyeg pedig egy álom a húsz évvel ezelőtti állapotokhoz képest. Irigylem a mai focistákat és egyben sok sikert kívánok az orosházi labdarúgóknak!

Lövei háromszor is betalált (fotó: Horváth Bence)

A másik oldalon Nyilas Elek értékelte a találkozót.

– Tegnap a Hajdú-Bihar megyei Bárándon léptünk pályára, onnan jöttünk át ide, elég fáradtan mozogtunk. Öröm volt látni, hogy Orosházán ilyen népes nézősereg volt kíváncsi a mérkőzésre, ez nagyon jól esett. Élvezetes meccset játszottunk, a második félidőben a megfiatalított hazai csapat tempója már túl erős volt nekünk.

A gálamérkőzés után sor került a közös fotózásra, baráti beszélgetésre. A ferencvárosiak kisebb, nagyobb ajándékkal érkeztek Orosházára, hiszen a kilencedik kerületben is tudják, hogy a Viharsarokban is sokan szeretik a Fradit.

Baráti hangulatban, orosházi győzelemmel zárult a találkozó (fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.