- hirdetés -

Régi vágya valósult meg vasárnap délután az orosházi futballkedvelőknek, ismét mérkőzést rendeztek Orosháza ikonikus létesítményében, a Mátrai Sándor Stadionban. Egy OMTK-Ferencváros öregfiúk mérkőzéssel avatták fel a megújult pályát. Ugyanezen a napon adták át az OMTK-ULE új kondícionáló termét is. A két beruházás összege meghaladja a 170 millió forintot.

Elkészült az OMTK-ULE 1913 sportkomplexumának legújabb létesítménye, egy konditerem. Az ünnepélyes átadón Erdős Norbert államtitkár a jelenlévőknek elmondta, hogy az Agrárminisztérium alá tartozó Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság cégei révén tavaly az OMTK-ULE 1913 együttese hárommillió forint TAO-forráshoz jutott, míg idén ez az összeg 4 millió 285 ezer forint.

– A pénz szemmel láthatóan jó helyre kerül. Az OMTK-ULE előrehalad, erősödik, aminek bizonyítéka ez a konditerem is. A mai kor követelményeinek meg kell felelni, amihez ilyen létesítményre is szükség van. A klub sportolóinak, az ifjú nemzedék számára már rendelkezésre áll, sok egészséget kívánok a használatukhoz – emelte ki az államtitkár.

A korábban kialakított öltöző mellett található 250 négyzetméteres könnyűszerkezetes épületben a különböző kondicionáló eszközökön túl egy rekortán borítású 20 méteres futópályát is kialakítottak a labdarúgóknak. Az 55 millió forintos beruházást TAO-forrásból, illetve önkormányzati önerőből valósította meg a labdarúgó egyesület.

– Hálás dolog, amikor egy helyi egyesület olyan felkérés állít minket, hogy biztosítsuk a szükséges önerőt. Ez nagy kihívás, de mégis szép és mindig megvalósítandó feladat lesz az önkormányzatnak. A jövőben ha bármilyen fejlesztési lehetőség áll az egyesületek előtt a város teljes mellszélességgel támogatja azt. Gratulálok az orosházi labdarúgóknak az új teremhez – fogalmazott Bojtor István alpolgármester.

– A konditerem méltó folytatása annak a beruházási dömpingnek, amit az elmúlt tíz évben közös erővel megvalósítottunk. Bízom benne, hogy ez tovább folytatódik – vette át a szót Tóth-Kása Sándor az OMTK-ULE elnöke. – Köszönöm a támogatást Erdős Norbert államtitkárnak és az önkormányzatnak. Hálás vagyok az egyesület minden tagjának a munkájáért – tette hozzá a klubelnök.

Fotó: Horváth Bence

Délután három órakor már az OMTK-Ferencváros öregfiúk mérkőzés résztvevőinek bemutatása zajlott, a helyszín a megújult Mátrai Sándor Stadion volt. A lelátók teljesen megteltek, a vendégszektorba még Fradi-szurkolók is érkeztek. Nagy taps fogadta a nézőtérről a nemrégiben a 90. születésnapját ünneplő Hegedűs Bélát, aki a 86 éves Szűcs Ferenccel és a 71 éves Raffai Jánossal közösen végezte el a kezdőrúgást. Mindhárman beírták már magukat az orosházi labdarúgás történelmébe. A meccs félidejében került sor a pálya hivatalos átadására.

Fotó: Horváth Bence

Erdős Norbert államtitkár bejelentette, hogy néhány órával korábban egy 60 millió forintot meghaladó beruházást, az új konditermet adhatták át. Az újabb TAO-források segítségével pedig tovább folytatódhatnak a fejlesztések.

– Rendkívül nagy öröm és megtiszteltetés, hogy így együtt adhatjuk át az új pályát, aminek a bekerülési költsége 110 millió forint volt. Nagyon remélem, hogy ez hasznára egészségére és jó kedvére szolgál az orosházi fiataloknak, sportolóknak – tette hozzá Erdős Norbert.

A 81-szeres egykori válogatott labdarúgó Mátrai Sándor nevét viselő stadionban FIFA-szabványnak megfelelő teljesen új,terített gyepszőnyeget helyeztek le, ezen túl korszerű vízelvezető és öntözőrendszert és pályavilágítást is kialakítottak, továbbá korszerűsítették a kispadokat, valamint eredményjelzőt is telepíttettek.

Dávid Zoltán polgármester szerint a tömött lelátó a bizonyíték arra, hogy szükség volt a Mátrai Sándor Stadion felújítására. A városvezető elmondta, hogy a beruházás megvalósításához szükséges TAO-forrás megszerzésében Erdős Norbert segítségét is kérték.

– Sikerült, megújítottuk a Mátrai Sándor Stadiont. Köszönet mindenkinek, aki részt a munkában, az államtitkárnak, a klubnak, Tóth-Kása Sándor elnöknek, az edzőknek, a labdarúgóknak. Sok sportrajongó várta már ezt a napot, kívánok sok szép pillanatot, felejthetetlen sportemléket a stadionban. Hajrá Orosháza! – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Fotó: Horváth Bence

Tóth Márton, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség képviseletében arról szólt, hogy tervszerű és szisztematikus munka zajlik Orosházán. Létesítmények tekintetében már meghaladják a megyei első osztály szintjét. Bízik abban, hogy kitartó munkával helyi és környékbeli fiatalokból a jövőben NB III-as csapatot is sikerül kialakítani.

Tóth-Kása Sándor elnök felidézte, hogy korábban ő is játszott az ULE és a Rákóczi Vasas csapataiban, ezért szívügyének tekintette, hogy a Mátrai Sándor Stadion újra a régi fényében fogadja a szurkolókat.

– Mindent jelent ez a beruházás, a Mátrai Sándor Stadion, mert ez egy ikonikus hely és környezet. Rengetegen itt nőttünk fel, itt fociztunk. Szeretném, hogy a jövőben a mi gyerekeink is méltóképpen tudják használni. A TAO-források segítségével létrehozhattunk egy akadémiai szintű, összesen egymilliárd forint értékű bázist. A munka itt nem áll meg, ugyanis az önkormányzat segítségével a stadion környezete is megújulhat – fogalmazott az elnök, megemlékezve a stadion névadójáról.

Így tettek a Ferencváros öregfiúk csapatának tagjai is, akik a mérkőzés előtt az orosházi és ferencvárosi futball legenda, Mátrai Sándor szobránál helyeztek el koszorút. A mérkőzést a hazaiak nyerték meg 3-1-re, az orosházi gólokat Lövei Roland lőtte, míg a Fradi egyetlen találatát Nyilas Elek szerezte büntetőből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.