- hirdetés -

A felsőházi rájátszás 1. fordulóját rendezték meg vasárnap.

Az Orosházi MTK-ULE megyei I. osztályú labdarúgó csapata hazai pályán kezdte meg a felsőházi rájátszást. Az alapszakasz 4. helyén végzett alakulatunk a 6. helyen álló Okányt fogadta a megújult Mátrai Stadionban.

Orosházi MTK-ULE – Okány KSK     3 – 1    ( 2 – 0)

Orosháza, 380 néző. Vezette: Ruzicska Máté.

Orosháza: Marunák – Varga P. (Kovács D.), Dajcs, Kasuba, Selmeczy, Harangozó, Szabó Á. (Tóth L.), Péli (Csőke), Vincze A. (Kádár), Fehér (Rácz A.), Miszlai. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Okány: Patka – Szabó R., Mező, Boros, Vincze D., Bogár (Komlósi), Tokaji (Baksai), Kollát, Szalazsán, Kopács (Balogh R.), Szalazsán, Bondár. Edző: Szabó László.

Gólszerzők: Miszlai (6.), Szabó Á. (26.), Péli (60.), ill. Komlósi (70.).

Több év szünet után újra pattog a labda a Mátrai Stadionban. A kezdőrúgást Oskó Lajos, 91 éves törzsszurkoló végezte el, aki több mint 70 éve látogatja az orosházi csapatok mérkőzéseit.

Lendületesen kezdte a mérkőzést az Orosháza. A 4. percben Miszlai labdát szerzett az ellenfél tizenhatosa előterében, majd 14 méterről tekert a hosszú sarok mellé. Két perccel később már hazai gólnak tapsolhatott a publikum. A 6. percben Szabó Áron jobboldali lapos beadását Miszlai belsőzte öt méterről a hálóba, 1-0. A 11. percben veszélyeztetett először az Okány. Boros Ádám 18 méteres szabadrúgását védte Marunák kapus. A 22. percben Tokaji erőtlen lövését ölelte magához az orosházi kapuvédő. A 26. percben megduplázta előnyét az ULE. Fehér mélységi átadását követően Szabó Áron iramodott kapura, majd két csel után lőtt a hosszú sarokba, 2-0. A 38. percben Harangozó lövését védte a vendégek kapusa.

Miszlai kezdte meg a gólgyártást (Fotó: Horváth Bence)

Az 51. percben Vincze szögletét fejelte kapura Varga P., Patka védte. A 60. percben Fehér-Vincze-Péli háromszögezés végén Péli talált a hálóba, 3-0. A 70. percben egy kontratámadás végén Komlósi került helyzetbe, majd lőtt a jobb felső sarokba, 3-1. A 73. percben Balogh tekert kapura, Marunák védett. A 74. percben 11-est reklamáltak a vendégek, majd az ellenfél edzőjét a játékvezető elküldte a kispadról. A 83. percben Harangozó 40 méterről emelt kapu fölé. A mérkőzés parázs hangulatban ért véget.

Buza Barnabás: Jól indult a mérkőzés, berúgtuk az első helyzeteink egyikét, uraltuk a játékot. 3:0 után jött egy hullámvölgy, ekkor a vendégek fölénk nőttek és sikerült részükről a szépítés. Gratulálok a fiúknak, így kell egy új stadiont felavatni.

Az OMTK-ULE március 30-án, 18 órakor a Békés Megyei Kupában a Szabadkígyóst fogadja, április 2-án 16.30 órakor Nagyszénáson lép pályára bajnoki mérkőzésen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.