- hirdetés -

Egyáltalán nem érintette rosszul a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulóit, hogy szombaton nekik is iskolába kellett menniük. Március 26-án rendezték ugyanis az intézmény hagyományos Kossuth Napját, ahol mindannyian megtalálhatták a nekik tetsző programlehetőségeket.

Az iskolában már hosszú évekre nyúlik vissza a tavasszal megrendezett Kossuth Nap, a hagyományt pedig idén is folytatták az intézmény diákjai és tanárai. Kezdésként rögtön az iskola egyik pedagógusa, Körmöczi Zoltán adott koncertet együttesével az udvaron, ezt követően pedig következhetett a programok, vetélkedők sorozata.

A hagyományból adódóan a vetélkedők nagyobb része az iskola névadójához, Kossuth Lajoshoz kapcsolódott, ezen kívül többek között szakmai bemutatókat is láthattak a diákok, melyek nagyobb része a rendvédelemhez, egészségügyhöz vagy éppen a kereskedelemhez kapcsolódott és akár későbbi jövőjüket is befolyásolhatta.

Az iskola betonpályáján az ügyességé és a pontosságé volt a főszerep, itt egy kerékpáros akadálypályát állítottak fel, ami szintén népszerűnek számított a tanulók körében csakúgy, mint a régi fajátékok és a gólyalábon járás. A vendéglátósok sem maradtak ki, akik sütés-főzéssel készültek diáktársaiknak.

Bent az épületben szinte minden teremben történt valami, volt ahol activityt játszottak, máshol pedig az Xbox, a VR szemüveg vagy éppen a szabadulószoba aratott sikert. Végül a népszerű közösségi oldalra, a Tiktokra is elkészültek a versenyzők videói, az iskola udvarán pedig drón röptetését is kipróbálhatták.

Sokáig már nem kell várniuk a hasonlóan vidám hangulatú programra, hiszen a tanév végén rendezik meg az iskola sportnapját, egyben a Németh Imre Emléknapot többek közt az ilyenkor elmaradhatatlan tanár-diák focimeccsel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.