- hirdetés -

Az orosházi férfi kézilabdázók számára is elkezdődött a bajnokság felsőházi rájátszása. Az első találkozón a keleti csoport alapszakasz győztes OFKSE, a nyugati ötödik, Szigetszentmiklós együttesét fogadta.

Orosházi FKSE-Tokai–Szigetszentmiklósi KSK 30–28 (11–13).

NB I B.-s férfi mérkőzés, rájátszás. Orosháza, 150 néző. V.: Bátori, Szécsi.

Orosháza: Majdán – Pásztor M. 1, Kiss R. 1, Tóth K. 4, Döme 2, Kovács B. 4, Németh L. 7 (5). Cs.: Pajkó (kapus), Kecskés 2, Takó 4, Bella, Mihály, Molnár G., Antal 5. Edző: Kovács Attila.

A Szigetszentmiklós legjobb dobói: Márton B. 5 (3), Szabó B. 4. Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 6/3.

Jobban kezdett a hazai együttes. Jól működött a szigorú, sok kilépős hatosfalas védekezés. Rögtön az elején Majdán Márk hetest is hárított, így az első öt perc után 3-0 állt az eredményjelzőn. Az első percek sikere után valami történt a hazai csapattal. A nagyszerűen védő Vitárist (akire az NB I-ből jól emlékezhetünk) naggyá tették támadóink. Sok helyzet maradt ki hazai oldalon és a tizedik percben már döntetlenre állt a meccs (3-3). A védelemben magára talált a vendég csapat is és az orosházi támadásokban is sok volt a hiba. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de érezhető volt, hogy támadásban csikorog a hazai gépezet. A félidő hajrájában a vendégek átvették a vezetést. Németh László hetesével még visszajött a vendéglátó, de a szünetre kétgólos szigetszentmiklósi vezetésnél vonultak a csapatok.

Mihály Zsolt (37) ezen a meccsen is a védelem egyik oszlopa volt (Fotó: Horváth Bence)

Mindenki remélte az Eötvös-csarnokban, hogy a szünetben megnyugszanak kissé a hazai zöld-sárgák és így is indult a második játékrész. A szünetben beállt Pajkó szép védésekkel vétette észre magát a kapuban és elől is jobban mentek a dolgok. Hamar kiegyenlítettek az orosháziak, bár megint volt egy rövid szakasz, amikor nem tudtak az ellenfél kapusának eszén túljárni. Egy emberelőny hozta meg a meccsbe a változást. Az orosházi alakulat egyenlítés után, két üreskapus góllal el tudott lépni ellenfelétől (45.p. 21-18). Kovács Attila együttese rövid ideig még a hét a hat elleni játékot is kipróbálta és négyre növelte az előnyt. Ami sikerült emberelőnyben hazai oldalon, az nem jött össze a vendégeknek. Négy gólosról kettőre csökkentették a hátrányukat, de ennél közelebb már nem jutottak. A mérkőzés hajrájában az orosháziak többször is megtalálták a beállót és Antal Szabolcs élményszámba menő gólokat lőtt a jó bejátszások nyomán. Mindent megpróbált az utolsó percekben a vendég alakulat, de a hazai győzelmet és ezzel a rájátszásban az első orosházi két pontot már nem tudták komolyan veszélyeztetni.

Antal Szabolcs (77) élményszámba menő gólokat szerzett (Fotó: Horváth Bence)

Az Orosháza legközelebb április 3-án lép pályára a Tatai AC vendégeként.

Kovács Attila: – Örülök, hogy győzelemmel kezdtük a rájátszást, de a mutatott játékkal nem vagyok elégedett, nem volt megfelelő a koncentrációnk, sok buta hibát vétettünk, és csak nagyon nehezen tudtuk megfordítani a mérkőzést. Örülök, hogy végül sikerült itthon tartani a két pontot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.