- hirdetés -

A végső szakaszába lépett Orosháza egyik nagyszabású beruházása, a Zöld Város projekt. Mindhárom helyszínen jól haladnak a munkálatok, a tervek szerint áprilisban megtörténhet az átadás.

Előrehaladott állapotban van a Zöld Város projekt, a Széchenyi téren, az Evangélikus templom környékén és a Táncsics Mihály Gimnázium előtti téren is a befejező munkálatok kezdődtek el a napokban.

– Ez a mintegy 300 millió forint pályázati forrásból, helyi vállalkozó bevonásával megvalósuló beruházás jó és előremutató fejlesztése a belvárosnak. Hamarosan elkészül a több helyszínt is érintő projekt, azt remélem, valamennyi orosházi megelégedésére – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester

– Jól haladunk, a projekt végéhez közeledünk – hangsúlyozta Szőke Sándor, a kivitelező Szonita Hungary Kft. ügyvezetője – A belvárosi katolikus templom előtt a tér, illetve a Táncsics gimnázium előtti tér szerkezete gyakorlatilag kialakult. A Széchényi téren, a zenepavilon alapja már áll, ezen a héten a tetőszerkezet is a helyére kerül. A kerékpárkölcsönző dokkoló állomásának beszerelésével is végeztünk. A gimnázium előtt a zenearéna zsaluzását is elkezdjük. A következő hetek feladatai között szerepel többek között az öntözőrendszerek telepítése, a padok és szemétgyűjtők kihelyezése is – sorolta.

Fotó: Horváth Bence

Az Evangélikus templom környékén is megújult a járda már, de most újból le kellett zárni a sikátort, erre a kandeláberekkel kapcsolatos elektromos hálózati munkálatok, illetve betonozás miatt van szükség. Szőke Sándor elmondta, azt is hogy április közepéig befejeződhetnek a munkálatok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.