- hirdetés -

Bravúros győzelmet aratott az orosházi női kézilabdacsapat Komáromban. A sikerével felzárkózott a középmezőnyhöz és csak két pontra van a dobogótól az ONKC.

A rájátszás első fordulójában nem várt eredmény született a Pénzügyőr ellen, a botlás miatt motiváltan lépett pályára az Oxxo Energy Orosházi NKC az egykori válogatottakat és NB I-es játékosokkal felálló Komárom ellen.

A találkozó elején főleg a hazai csapat vezetett, majd a tizedik percben fordított először az Orosháza. Innen fokozatosan építette fel az előnyét, a huszadik percben 10-7-re léptek meg Kenyeres Barbaráék. Az egész mérkőzésen jól védte a vendégek kapuját Bálint Anna, ennek ellenére a szünetig sikerült kiegyenlítenie a hazai csapatnak. A félidőben 15-15 volt az állás.

A második félidőben visszatért Herbert Gábor együttese a taktikus, hatékony játékhoz. Védelemben továbbra is nagy kihívás elé állította Temeséket a Békés megyei alakulat. A 43. percben 23-19-re húzott el az ONKC, majd az utolsó tíz percre is megnyugtatóbb, ötgólos fórral fordultak a vendégek. Minden taktikai húzásra megvolt az orosházi ellenszer, komolyabban nem is tudott már felzárkózni a Komárom. Az ONKC teljesen megérdemelten, 32-26-os győzelmet aratott.

– Hatalmas gratuláció jár a csapatomnak! Örülök, hogy úgy döntöttek a lányok, mi is részt veszünk a felsőháznak nevezett flúgos buliban, amiben hétről hétre érdekesebbnél érdekesebb eredmények születnek – kezdte mérkőzés utáni értékelőjét Herbert Gábor, utalva a rájátszás második fordulójának alakulására. – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfelünk egyik kulcsjátékosa hiányzott, de a mérkőzés jelentős részében taktikailag fegyelmezettek voltunk, ami azt eredményezte, hogy a vártnál talán könnyebben sikerült eldöntenünk a végjátékot. A mai sikerhez nagyban hozzájárult az extra kapusteljesítmény, illetve az elmúlt hetekben az általam sokat bántott vonaljátékosok feljavuló játéka is – tette hozzá az edző.

Komárom VSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 26-32 (15-15)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, Komárom, 70 néző.

Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba.

Orosháza:

Bálint – Moharos 3, Vörös 3, Márczy 6, Mikula 4, Kenyeres 9, Bíró 3. Cserék: Cseh (kapus), Herjeczki-Antal 4, Gara, Ács, Patyi, Horváth B. Edző: Herbert Gábor.

A Komárom legjobb góllövői: Tarjányi 6, Temes 5, Szabó-Kovacsicz 4.

Hétméteresek: 3/3, illetve 4/3. Kiállítások: 10 perc, illetve 8 perc.

Március 26-án, szombaton az Eötvös-csarnokban a NEKA ellen folytatódik az Oxxo Energy Orosházi NKC számára a rájátszás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.