- hirdetés -

Az aerobikosoké volt a terep március 19-én az Eötvös-csarnokban, amikor a Diákolimpia Kelet-Magyarországi Régiójának döntőjét rendezte meg a CSIKO-BOAT SE csapata. Németh-Csiki Rebeka tanítványai nem is maradtak adósak a jó teljesítménnyel a hazai közönség előtt, több kategóriában is felállhattak a dobogóra.

A rangos megmérettetést nagyjából egy hónapnyi szervezés és felkészülés előzte meg, ekkor kereste meg őket a Magyar Torna Szövetség azzal, hogy megrendeznék-e a diákolimpia régiós döntőjét.
– Először nem voltunk benne biztosak, mert tudtuk, hogy ez mekkora feladat, de utána úgy döntöttünk, hogy belevágunk. A legnagyobb kérdés persze az volt, hogy a csarnokot leegyeztessük, mert maga az időpont fix volt. Mivel ezt sikerült elintézni, visszajeleztünk, hogy elvállaljuk a szervezést, onnantól kezdve pedig gördülékenyen ment minden – árulta el Németh-Csiki Rebeka, az egyesület vezetőedzője.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a szervezés innentől kezdve egyszerű volt, de végül minden a helyére került és szerencsére már a versenyt megelőző este berendezhették a csarnokot. Jól sikerült tehát az egyesület első versenyszervezése, hiszen összesen 178 kis aerobikversenyző mutathatta meg tudását, 73 egység lépett fel, így az esemény majdnem egy teljes napot ölelt fel.

Összesen 8 város iskoláiból érkeztek, többek között Nyíregyházáról, Egerből, Debrecenből, Kecskemétről vagy Szarvasról, de ők is nagyon segítőkészek voltak.

– Én úgy érzem, hogy egy kerek, tökéletes történet lett a vége, ahonnan mindenki elégedetten távozott, a gyerekek rengeteg ajándékot kaptak. A diákolimpiákról tudni kell, hogy igazából iskolai verseny és ugyan a klubok versenyeznek, de ilyenkor úgy kell összeállítaniuk a csapatokat, hogy az azonos iskolából érkező gyerekek szerepeljenek együtt. Ez egy kicsit több esélyt, lehetőséget ad arra, hogy egy versenyző eredményes legyen, dobogón végezzen, ezért is szeretjük – ismertette a részleteket a vezetőedző.

Németh-Csiki Rebeka más szempontból is büszkén tekinthetett vissza a szombati napra, tanítványai ugyanis fantasztikus eredményekkel zártak a hazai közönség előtt. Szinte mindannyian bejutottak a döntőbe, sokan közülük a dobogóra is felállhattak. Egyikük például, aki korábban még nem ért el kiemelkedő eredményt, most a második helyen végzett 11 indulóból.

Büszkén tekinthetnek vissza az Eötvös-csarnokban rendezett versenyre

Mint mondták, ez jó motiváció lehet a későbbiekre is, amire szükségük is lesz, hiszen mozgalmas időszak előtt állnak. Április 9-én már a Magyar Kupa első fordulójában mérettethetik meg magukat Budapesten, két héttel később Piliscsabán pedig a diákolimpia országos döntőjét rendezik majd meg.

Részletes eredmények:

Up2 basic leény egyéni: Szokolai Hanna 2. hely, Kishonti Hanna 6. hely
Up3 basic trió: 1. hely (Bajnóczi Eszter, Kovács Hanna, Kovács Lola)
Up2 basic trió: 2. hely (Duray Bori, Nagy Dorina, Torda Laura)
Up2 basic csapat: 2. hely (Duray Bori, Torda Laura, Nagy Dorina, Paulik Lívia)
Up2 challenge csapat: 3. hely (Csizmadia Zsófi, Füzi Emma, Buzai Dorka és Sárközi Fruzsina)
Up1 basic duó: 5. hely (Lukács Eszter, Balogh Nóra)
Up1 basic csapat: 3. hely (Lukács Eszter, Balogh Nóra, Szemenyei Éva, Pál Boglárka)
Up1 leány egyéni basic: Pál Boglárka 9. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.