- hirdetés -

Kozmetikusként dolgozik évek óta, azonban akik ismerik azok tudják, hogy Kunstár Tímeának a gasztronómia egyfajta szenvedélye lett. Most mutat két ráérős reggeli receptet és egy klasszikus desszertet a hosszú hétvége utolsó napjaira.

Körülbelül 4-5 éve kezdett nyitni a gasztronómia felé. Először csak szeretett ellátogatni olyan éttermekbe, ahol különlegességeket és minőségi ételeket talált az étlapon, aztán kedvet kapott ahhoz, hogy otthon is kötényt ragadjon és hasonló fogásokat készítsen.

– Ha belegondolunk ez is alkotói munka, akárcsak a szakmám. Ott is szépítek, alkotok és ezt egy blog formájában a közösségi oldalamon is szerettem volna mutatni. A karantén időszak is kedvezett ennek a tevékenységnek, úgyhogy ezt az élet is így hozta – árulta el lapunknak Kunstár Tímea.

Hozzátette, egyelőre a sütés/főzés marad hobbi tevékenység a részéről, bár folyamatosan érkeznek a külső dicséreteket és a bíztató szavak. Tervei között szerepel egy pár japán, thai jellegű étel, ilyen például a pho leves, ami rengeteg előkészítést igényel. Legnehezebb fogásnak a steak elkészítését emelte ki, bár hozzátette a párja nem így gondolja, de ő valahogy úgy érzi, még nem tökéletes. Ha választania kell az édes és a sós között, akkor inkább a sósat részesíti előnybe. Ezt is bizonyítja az általa bemutatott három recept, amiket egytől-egyig letesztelt, szóval garantált siker az elkészítésük.

Timi kedvenc ráérős reggelije: az angol reggeli

Hozzávalók:

  • 200 g bébi csiperkegomba
  • 4 db tojás
  • 3 ek olaj vagy vaj
  • 4-6 szelet toast kenyér
  • 6-8 db koktél paradicsom
  • 4-6 szelet húsos szalonna
  • 1 db paradicsomos babkonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • valamilyen grillkolbász, vagy vékony debreceni
  • só, bors

Elkészítés:

A két nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben melegen tartjuk a tálalásig.

Egy lábasba felhevítünk 2 evőkanál olajat és megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott hagymát, és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd hozzáöntjük a babkonzervet, sózzuk, borsozzuk és 2 percig főzzük.

Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk és megsütjük rajta a szalonnát, valamint a grill kolbászt, majd a sütőben lévő tányérokra kiszedjük őket.

A serpenyőt magas lángon felhevítjük, majd aranybarnára pirítjuk benne a gombákat. Ha eléggé megpirultak, mellétesszük a félbevágott paradicsomokat. Ha azok is meggrilleződtek kissé, megfordítjuk őket és az egészet sózzuk, borsozzuk, majd ezeket is kiszedjük a melegen tartott tányérra.

Egy tiszta, langyos, teflon serpenyőbe beleütjük a tojást és alacsony lángon, egyesével tükörtojást sütünk belőle. A szalonna, kolbász, gomba és paradicsom mellé kitálaljuk a tükörtojást, a meleg paradicsomos babot és a pirított toast kenyeret is.

Fotó: Kunstár Tímea

Forrás: Street Kitchen

Egy kis édes és sós reggeli: Elvis szendvics

Hozzávalók:

  • 2 darab amerikai szeletelt kenyér
  • 4 szelet bacon
  • 1 darab banán
  • ízlés szerint mogyoróvaj

Elkészítés:

A szalonnát serpenyőbe tesszük, közepes lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük, majd ha elkészült, egy tányérra szedve félretesszük.

A banánt felkarikázzuk.

A szendvicseket alaposan megkenjük mogyoróvajjal, az egyik szeletre a felkarikázott banánból teszünk, a másikra a baconből, majd egymásra tesszük a két szeletet.

A szalonna kisült zsírjában a szendvics mindkét oldalát szép barnára sütjük, félbevágva tálaljuk.

Forrás: SóBors

A kedvenc sütemény recept: New York Cheesecake

Hozzávalók a sajttortához (24-26 cm-es formához):

  • 250 g zabkeksz
  • 120 g vaj olvasztva
  • 500 g mascarpone
  • 250 g tejföl
  • 2 csapott ek. liszt
  • 150 g cukor
  • 2 zacsi vanillin cukor (még jobb a házi vaníliás cukor)
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 db tojás

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Ezt a mixet a tortaforma aljába nyomkodjuk, majd 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.

Amíg a kekszréteg hűl, összeállítjuk a sajtkrém réteget. A tojásokon kívül minden hozzávalót kimérünk egy nagy tálba, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.

Legvégül adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, mindig jól elkeverve.

A krémet a kekszrétegre öntjük, majd a 150 fokos sütőbe toljuk. Érdemes egy tepsiben vizet tenni a sütő aljába, ettől szebben sül.

Kb. 40-45 percet sül a torta. Ha még remeg a közepe, már elzárhatjuk. Fontos, hogy hagyjuk fokozatosan kihűlni, úgyhogy a legjobb, ha kinyitjuk egy kicsit a sütő ajtaját, és hagyjuk ott bent lehűlni. Később a hűtőben is lubickolhat egy-két órát, vagy akár egy éjszakát is.

Forrás: Sütit akarok!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.