- hirdetés -

Február 26-án rendezte meg immár harmadik bálját az OMTK-ULE, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is díjazta játékosait, illetve támogatóit. Utóbbi kategóriában ezúttal rendhagyó módon a város önkormányzatának nyújtott át elismerést Tóth-Kása Sándor, az egyesület elnöke.

– Az OFC végelszámolása után közösen határoztuk el Tóth-Kása Sándorral, az ULE elnökével, hogy az orosházi focit egy más irányból fejlesztjük és ehhez az önkormányzat minden partneri segítséget megad. Az éves működési támogatás mellett, amit a lehetőségeinkhez mérten tudunk adni a fejlesztéseiket is támogatjuk – idézte fel Bojtor István, Orosháza alpolgármestere, aki a bálon átvette az elismerést.

Hozzátette, egyrészt a koronavírus-járvány, másrészt a csökkenő pénzügyi lehetőségekhez mérten is komoly működési támogatási összegekkel tudták segíteni az elmúlt években az egyesület mindennapjait, emellett az elnök komoly kutatómunkával és utánajárással tudott TAO-támogatást szerezni beruházásra, infrastrukturális fejlesztésekre, melyhez az önkormányzatnak is saját erővel kellett beszállnia.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban adták át az egyik műfüves pályát (Fotó: Horváth Bence)

– Ezek közé tartoztak többek között az élőfüves- és műfüves pályafejlesztések az elmúlt időszakból. A Mátrai Stadion korszerűsítése jelenleg is folyamatban van, ahol nagyméretű élőfüves labdarúgópálya lesz pályavilágítással, öntözőrendszerrel, új kispadokkal. Emellett segítettük az egyesületet annak az elképzelésének a megvalósításában, hogy egy fedett pályát építsenek Gyopároson, ahol télen is tudnak gyakorolni a gyerekek, játékosok – tette hozzá.

Tóth-Kása Sándor az egyesület elnöke az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában és a Táncsics Mihály Gimnázium udvarán átadott két új műfüves pálya fejlesztését is kiemelte a közelmúltból.

– Igyekszünk egy olyan infrastruktúrát létrehozni közösen Gyopároson illetve a Mátrai Stadionban, ami a teljes labdarúgó társadalmat ki tudja szolgálni akár télen, akár nyáron, remélhetőleg a fejlesztések befejezésével a közönség még kulturáltabb kiszolgálására is lesz lehetőség, ami bizonyítja, hogy az egyesület és az önkormányzat szoros és jó kapcsolatban áll – mondta.

Az elismerés átvételekor (Fotó: Horváth Bence)

A harmadik alkalommal megrendezett ULE Bál díjazottjainak sorozatát a múlt héten Szabó Áronnal kezdtük, hamarosan pedig az egyesület két fiatal tehetségét, Kérdő Eriket és Bok Tibort is bemutatjuk olvasóinknak. A 17 éves labdarúgók gyerekkoruk óta az ULE-ban rúgják a bőrt, jelenleg pedig már a felnőttcsapat ajtaján kopogtatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.