- hirdetés -

Ma már nagyon sok szolgáltatást lehet igénybe venni a világhálón, az egyik például az online vásárlás. Az internetes áruházakban, online kereskedelmi felületeken történő vásárlás is hordozhat magában veszélyeket.

Tanácsok internetes vásárláshoz:

  • Ne vásároljanak ismeretlen honlapról, illetve kéretlen elektronikus levélben (Spam) hirdetett kereskedőtől! A szabályosan működő webáruházak rendelkeznek adatvédelmi szabályzattal.
  • Ha először vásárolnak az internetes áruházból, lehetőség szerint a megrendeléskor válasszák az utánvételt!
  • Legyenek óvatosak a személyes adataik megadásánál is! Soha ne adják meg a bankkártya adatokat, vagy a bankjuk online fiókjába történő belépéshez szükséges adatokat ismeretlen kereskedelmi oldalakon! Bankkártyás fizetés esetén olyan webáruházban vásároljanak, amelynél a fizetés valamely ismert banki oldalon keresztül történik.
  • Minden honlapot feltétlenül ellenőrizzenek! Óvatosan kezeljék azokat az oldalakat, amelyek címében ismeretlen országra utaló kód szerepel! Óvakodjanak az olyan weboldalaktól, amelyek nevében elírás vagy hiba található, idegen nyelvvel kevert vagy hibásan fordított tartalom szerepel, valamint ahol nem, vagy hiányosan adják meg az üzemeltető cég adatait!
  • Az e-mail-címmel és jelszóval történő regisztrációk esetén soha ne adják meg az e-mail fiókjukhoz tartozó jelszót, erre a célra használjanak alternatív jelszót!
  • Az internetes csalások elkerülése érdekében körültekintően kezeljék az olyan internetes eladókat, akik szolgáltatásával kapcsolatban kevés értékelést jegyeztek be az ügyfelek, vagy amelyek irreálisan alacsony áron kínálják a termékeiket!

Bűncselekmény esetén azonnal tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.