- hirdetés -

Ha valaki nyáron elém teszi egy papíron ezt a pontszámot és az elért helyezést valószínűleg aláírom – jelentette ki Herbert Gábor, az Oxxo Energy Orosházi NKC edzője alapszakasz értékelőjében. A női kézilabdázók az NB I/B keleti csoportjának harmadik helyén zártak, így jó helyről várják a felsőházi rájátszást.

Az előző idényhez képest két együttessel csökkent a mezőny, összesen tíz csapat küzdött az NB I/B keleti csoportjában. Ez volt az egyik nagy változás a korábbi évekhez képest, ezúttal két részre bontható a bajnoki lebonyolítás: alapszakaszra és rájátszásra.

Tagságát biztosan csak az alapszakasz első öt hely valamelyikét megszerző együttes őrizheti meg. Az Oxxo Energy Orosházi NKC 18 meccs után 22 pontot szerezve a harmadik helyen végzett keleten.

– Voltak olyan mérkőzések, amik nem sikerültek, ellenben nagy bravúrokból is kijutott az alapszakaszban. Összességében pozitívan zárjuk a bajnokság első részét, amivel az év elején kitűzött célt, a biztos bennmaradást elértük. Korábban ez a teljesítmény bronzérmet ért volna, de most új a lebonyolítás. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a lányok virtuálisan megérdemlik az érmet – foglalta össze röviden csapata alapszakaszban nyújtott teljesítményét Herbert Gábor.

Fotó: Horváth Bence

A rájátszásban a nyugati csoport első öt helyezett együttesével (NEKA, Komárom, Pénzügyőr, Kozármisleny, SZISE) játszanak oda-visszavágó alapon az orosháziak. A folytatásra azokat a pontokat viszik magukkal, amit az első ötben végző együttesek ellen szerzett meg az ONKC. A Békéscsaba ellen nulla pontot, az Eger ellen két pontot, az FTC U19 ellen két pontot, illetve az Algyő ellen négy pontot visz magával az Orosháza, így összesen nyolc ponttal áll a felsőházi tabella ötödik helyén.

– Azt mondja mindenki, hogy a keleti csoport általában erősebb, mint a nyugati. Most itt a lehetőség, hogy ezt bebizonyítsuk. Azt gondolom, hogy az ötödik hely nem megtarthatatlan, amennyiben a végén is itt állunk, esetleg valamivel jobb helyen végzünk én elégedett leszek. Hozzá kell tennem, hogy a lányok a fő feladatot megcsinálták, a rájátszás csak hab a tortán. Azt a képet, amit az elmúlt egy-két évben kialakítottunk magunkról tovább szeretnénk fényesíteni – fogalmazta meg várakozásait a folytatással kapcsolatban az edző.

Nehéz volt az alapszakasz, de mindenki kivette a részét ebből a sikerből – vette át a szót Herjeczki-Antal Jenifer. A csapatkapitány szerint rengeteg edzés és munka van mögöttük, de mindez megérte, hiszen megfeleltek a vezetőség és a saját maguk által felállított elvárásoknak is.

Fotó: Horváth Bence

– A rájátszásban még nehezebb dolgunk lesz, hiszen a másodosztály tíz legjobb csapata között szereplünk. Annyit megígérhetünk, hogy minden mérkőzésre úgy megyünk majd ki, hogy győzni akarunk. Bízom benne, az év végén is egy jó szereplésnek örülhetünk majd. Mi mindent meg fogunk ezért tenni, de számítunk a szurkolóink támogatására is – tette hozzá a csapatkapitány.

Az már korábban eldőlt, hogy március 11-én, pénteken 18 órakor az Eötvös-csarnokban játszik először a rájátszásban az ONKC. Az ellenfél a Pénzügyőr lesz, de azóta a klub saját Facebook-oldalán megosztotta a többi mérkőzés pontos időpontját is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.