- hirdetés -

Nőnap alkalmából nagyobb a forgalom a virágboltokban, mint általában. Sok lehetőség közül lehet választani, a tavasz beköszöntével a vásárlók is szívesebben válogatnak a színes, élénkebb színek közül.

Sokkal több cserepes virágot adnak el, mint például virágcsokrot – tudtuk meg Pap Judit virágkötőtől, az egyik orosházi virágüzlet munkatársától.

Bár az időjárás még hidegnek mondható, a tavaszias 10 fok feletti hőmérsékletre egyelőre várnunk kell, ettől függetlenül az élénk és színes virágok után érdeklődnek a vásárlók. Több szín és opció közül választhatunk, ha nőnapra szeretnénk kedveskedni. Azok, akik virágcsokrot választanak, főleg vegyes, tavaszi virágokat kérnek, de akad olyan is, aki a klasszikus rózsacsokorhoz ragaszkodik. Pap Judit elárulta, egy különleges megrendelésük alkalmából kék rózsacsokrot is készítettek. De szívesen ajánlja a fréziát, jácintot és a tulipánt a csokrokba.

A cserepes virágoknál még mindig nagyon kedvelt az orchidea, de virágok közül választható még a krókusz, ciklámen, hortenzia, begónia, jácint de akár a cserepes tulipán is.

A virágok bárhogyan variálhatóak, rengeteg kreatív alternatíva létezik a nőnapi virágos ajándékokra. Elérhetőek a mini virágok mini cserépben, a virágboxok és a mutatós szálas virágok.

Hétfőn még nem volt akkora forgalom a virágüzletben, azonban keddre több vásárlóra számítanak. A tapasztalatok alapján szinte tömegre készülnek, ezért Judit elmondta, hamarabb fog érkezni aznap az üzletbe. Ez azt jelenti, hogy már reggel hat óra körül ott lesz az üzletben. A népszerű cserepes virágokból nőnapon akár több százat is el szoktak adni, ezért bízik benne, hogy az idei évben is sikeresen zárják ezt a napot.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.