- hirdetés -

Az alapszakaszban, a forduló előtt egy ponttal élen álló Orosházi FKSE az ötödik, a felsőházban megkapaszkodni igyekvő Pick Szeged U21-es együttesét fogadta vasárnap az Eötvös-csarnokban. A két csapat közül a szegediek számára volt nagyobb a tét.

Orosházi FKSE-Tokai – Pick Szeged U-21 28–24, (14–14).

NB I B.-s férfi mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Kovács T., Mándli.

Orosháza: Majdán – Pásztor 1, Kiss R. 3, Tóth K. 7, Döme 5, Kovács B. 6, Németh L. 3 (2). Cs.: Pajkó (kapus), Antal Sz. 1, Molnár G. 1, Mihály, Takó 1, Pavuk. Edző: Kovács Attila.

A Pick Szeged U21 legjobb dobója: Szilágyi 4 (4), Lőrincz 4. Kiállítások: 14 perc+Mihály Zsolt kizárva, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

Az elmúlt héten a szegediek legyőzték az első helyre aspiráló Békés csapatát és az orosházi meccset is úgy kezdték, ahogy Békésen abbahagyták. Nagy lendülettel játszottak, igyekeztek olyan tempót diktálni, amit a hazai alakulat nem tud követni. A meccs elején a Szeged vezetett, a vendéglátó orosháziaknak kellett mindig egyenlíteni. Meg is tették Németh Lászlóék, bár sok hiba csúszott a támadás befejezésekbe. Lövést, bejátszást, ziccert is rontottak a vendéglátók. Ennek következményeképp az első negyedóra végén el tudtak lépni a szegediek három góllal is. Küzdöttek a hazaiak becsülettel és a 17. percben Kovács Bence egész pályás góljával ki is egyenlítettek, majd a következő támadás végén a vezetést is átvették. A mérkőzés képe mit sem változott, csak már a Szeged volt hátrányban, nekik kellett futni az eredmény után. Ha nincs a sok hiba, az Orosháza az első félidőben nagy előnyt harcolhatott volna ki, így azonban döntetlennél mehettek pihenőre a csapatok.

Öt gólig jutott a hazaiak beállója, Döme Szabolcs (Fotó: Horváth Bence)

A második játékrész szegedi hetes góllal kezdődött, megint a hazaiak voltak gólkényszerben (35.p. 16-16). Az első öt perc után kicsit felkeményedett a hazai védekezés, elől pedig Tóth Károly kezdte el megtalálni sérülése előtti önmagát. Vezetett a hazai csapat. Előbb kettővel, majd Kovács Bence találatával már három volt közte (44.p. 21-18). A szerencse sem volt mindig a hazaiakkal, a kapufáról rendszerint kifelé pattant a labda. Azt tartja a régi mondás, hogy a mérték akkor jó, ha mindenkinek egyformán mér. Az orosházi szurkolók szerint ezt a játékvezetőknek nem sikerült megvalósítani (elég, ha a kiállítások és a hetesek számára pillantunk). Nagyot küzdött Kovács Attila csapata és a különbség is elkezdett lassan nőni. A hajrában mindent megpróbált a vendég csapat. Kijöttek 4-2-es nyitott védekezésre is, de többször már nem találtak fogást az egyre magabiztosabban játszó orosházi csapaton. A végére kialakult négygólos győzelem – különösen a hazaiak második félidei játékára tekintettel – megérdemeltnek mondható.

Kemény küzdelem jellemezte az egébként sportszerű mérkőzést (Fotó: Horváth Bence)

Az alapszakasz zárókörére azért maradt egy igazi Békés megyei presztízscsata, az orosháziak a Békés otthonába látogatnak a jövő héten.

Kovács Attila: – Az első félidőben még akadozott a gépezet és benne voltak a fejekben az elmúlt hetek kudarcai. A második félidőben érkezett Tóth Károly, aki magához ragadta a karmesteri pálcát. Ez az, ami hiányzott az elmúlt időszakban. Gratulálok a csapatomnak! Büszke vagyok rájuk!

(Kiemelt kép: OFKSE, Zsedényi Péter)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.