- hirdetés -

Március 4-én újabb koncerttel folytatódott a Térzene Program Orosházán, melynek keretében ezúttal a Váczi Eszter Quartet lépett fel a Petőfi Művelődési Központban. Az előadás egyben ősbemutató is volt.

Váczi Eszter ugyan zenei általános iskolába járt, akkoriban azonban még nem gondolta volna, hogy a későbbiekben is ezzel szeretne foglalkozni. Ezért a középiskolai éveit sem konzervatóriumban töltötte, hanem átlagos gimnáziumban, a sors azonban úgy hozta, hogy találkozott a jazz zenével, ami viszont annyira megfogta, hogy elhatározta, mégiscsak ilyen irányban folytatja pályáját. Innentől kezdve már egyenes út vezetett számára a jazz tanszakra.

A Váczi Eszter Quartet március 4-én a Petőfi Művelődési Központban lépett fel, elmondta, a zenekarral már 25 éve muzsikálnak együtt ilyen-olyan formációban.

– Bizarr felismerés kimondani ezt a számot. Kezdetben egyébként mi is jazz sztenderdeket játszottunk, örökzöld jazz számokat, mint minden hasonló pályakezdő zenekar. A 2009-es év volt az a fordulópont, amikor úgy döntöttünk, hogy a saját utunkat kellene járni, ami csak ránk jellemző, nem utánozható, amiben a szövegeket és a zenét illetően is teljes mértékben benne vagyunk – mesélte.

A Térzene Programhoz mindössze néhány hete kapták a felkérést, de nagy örömmel vették. Annál is inkább, mert az Orosházán tartott előadásuk egy ősbemutató is volt egyben. Hamarosan Budapesten lesz majd koncertjük, ahol bemutatják új anyagaikat, tehát még a számukra hazainak számító közönség sem ismeri a Művelődési Központban elhangzott dalokat.

Az énekesnő elmondta, az előadásnak az Eltűnt idő címet adták.
– A lényege, hogy az ember kicsit visszautazik az időben, megkeresi azokat a dolgokat, amiket szeretne visszahozni vagy éppen elengedni. Tény, hogy nekem különös vonzódásom van a francia irodalomhoz és az Eltűnt idők sorozat gyakorlatilag minden anyagunkban el van rejtve valamilyen módon, így amikor a címválasztásra került sor, úgy éreztem igazán megjeleníthetnénk szavakba öntve.

Mindig is törekedtem arra, hogy elkerüljük a kliséket és akármilyen témáról is van szó, ne átlagosan fogalmazzunk. Végül, de nem utolsósorban az idő múlásával foglalkozunk, olyan dolgok is foglalkoztatnak, ami éppen ezzel kapcsolatos – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.