- hirdetés -

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2022. március 4-től feloldotta a COVID fertőzéssel nem érintett osztályokon a látogatási tilalmat. Az egységes gyakorlat, a betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében a látogatási tilalom feloldását követően az alábbi szabályokat kell betartani az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben.

Az aktuális szabályokkal a látogatási rend a következők szerint alakul:

Hétfőtől-péntekig: 14:00 – 16:00

Szombat, vasárnap és ünnepnap: 10:00 – 12:00; 14:00 – 16:00

  1. A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy a látogatást megelőző 48 órán belül végzett, negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, amelyeket a belépéskor köteles bemutatni a portaszolgálaton.
  2. Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató, maximum egy órára, a járványvédelmi előírások szigorú betartása mellett.
  3. A látogatási tilalom továbbra is érvényben marad a koronavírussal fertőzöttek kezelését végző osztályokon. Ez alól kivételt csak különösen méltányolandó esetekben adhat az osztályvezető főorvos.
  4. A kórház teljes területén kötelező a maszk viselése!
  5. Az intézmény területére kizárólag a Kórház utcai portaszolgálaton keresztül lehet belépni
  6. Csak egészséges személy látogathat beteget.
  7. A látogatók részére szappanos kézmosási lehetőség, és/vagy vírusölő hatású kézfertőtlenítőszer biztosított.
  8. Amennyiben a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, javasolt az intézmény kertjében történő találkozás.
  9. A látogatási rendtől egyes osztályok az ellátás specialitása miatt eltérhetnek, erről a kezelőorvos, valamint az osztály nővérei adnak pontos tájékoztatást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.