- hirdetés -

Célegyenesben a Mátrai Sándor Stadion korszerűsítése, már az utolsó simításokat végzik az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai. A tervek szerint március 27-én rendeznek ismét labdarúgó-mérkőzést a sportlétesítményben.

Közel egy éve tart a 81-szeres egykori válogatott labdarúgó Mátrai Sándor nevét viselő stadion megújulása. A projekt a terv szerint halad, már az utolsó simításokat végzi a Városüzemeltetési Zrt. – tájékoztatta lapunkat Tóth-Kása Sándor, az ULE elnöke.

A lelátó felőli kerítés megújul, a Vürt munkatársai a korlátokat lefestik, a túloldalra áthelyezett kispadok miatt a kerítést megbontják, a környezetet rendezik. A kapukat, szögletzászlókat a héten helyezik ki, hamarosan felszerelik az új eredményjelzőt is a szakemberek.

– A március 27-ei megnyitóra minden a helyére kerül, a berendezések jól működnek, a pálya gyepe is szépen erősödik. A stadion avatójára elfogadta a meghívást a ferencvárosi öregfiúk csapata, ami után a megyei első osztályú együttesünk lép majd pályára a rájátszásban – nyilatkozta Tóth-Kása Sándor.

A Fűtőház utcai stadion a projektnek köszönhetően a FIFA-szabványnak megfelelő teljesen új, terített gyepszőnyeget kapott, korszerű vízelvezető- és öntözőrendszerrel, világítással, emellett megújultak a kispadok is.

Az már biztos, hogy hamarosan újra jó lesz a Mátraiba kijárni – hangsúlyozta Dávid Zoltán polgármester.

– Régi és jogos igénye a sportbarát orosháziaknak, hogy megújuljon a Mátrai stadion, a munka hamarosan véget ér. Az OMTK-ULE 1913 egyesület által megszerzett TAO forrásból, és a részünkről biztosított önkormányzati önerőből egy olyan létesítményt alakítottunk ki, ami Orosházához éppen úgy méltó, mint a stadion névadója, Mátrai Sándor emlékéhez. Örömmel támogattuk ezt az időszerű fejlesztést, ám nem állunk itt meg. Terveink szerint a TOP Plusz Program keretében további pályázati forrásokat költünk erre a területre, sikeres elbírálás esetén összenyitjuk a Mikolay-kertet a Mátrai Stadion fejlesztéssel érintett területével. Az a célunk, hogy egy szabadon használható, összefüggő teret alakítsunk ki, ahol adott lesz többféle sportolási és egyéb kikapcsolódási lehetőség. Ezen dolgozunk most, de addig is találkozzunk március végén a stadionban. Hajrá Orosháza – zárta a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.