- hirdetés -

A Magyar Karate Szövetség jubileumi, 50. Kyokushin Karate Magyar Bajnokságát rendezték a hétvégén Debrecenben. A rangos viadalon hosszú kihagyás után tatamira lépett az Orosházi Kyokushi Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) első számú felnőtt versenyzője, sensei Zsiga Zsolt.

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke köszöntötte a mintegy százhúsz versenyzőt. A sensei az orosházi klubot egy személyben képviselte a hajdúsági viadalon. Kemény időszak áll Zsiga Zsolt mögött. Az utóbbi évek edzései, különböző stílusú profi versenyei mellett a jogi egyetemen, második diplomája megszerzéséért dolgozik. Mint elmondta, négy év kihagyás után lépett újra magyar versenyen tatamira.

Az ezüstérmet sikerkén könyveli el a Magyar Bajnokságon (Fotó: OKKSZK)

– Ezen a rangos versenyen nem elsősorban az eredmény számított. Az idei versenyszezon szempontjából egy állomás, egy számomra fontos erőfelmérő volt a győri bajnokság. Olyan taktikai, stratégiai, technikai megoldások végrehajtását gyakoroltam éles helyzetben verseny körülmények közt, amik a következő kihívásokon fontosak lehetnek és javára válnak az előrelépésemnek, a fejlődésemnek. Most szinte minden a Karate Combat-ban való lehető legjobb szereplésemet kell, hogy szolgálja. Azt, hogy a döntőbe sikerült jutnom, még ha csak az ezüstérmet is tudtam megszerezni, sikerként könyvelem el. Különösen igaz ez annak fényében, hogy a verseny hetében még vizsgáztam az egyetemen. Döntőbeli ellenfelem Fekete Gergő – aki egyébként U20-as Európa-bajnok – nagyon hatékonyan tudott küzdeni a döntőben és igazából megérdemelten nyert – foglalta össze sensei Zsiga Zsolt.

Az idén esedékes államvizsga mellett a következő Karate Combat viadal foglalkoztatja leginkább az ifjú mestert. Előtte lesznek még edzőtáborok és kick box verseny is. A következő megmérettetés a Gyulán rendezendő, áprilisi Amatőr Kick box Magyar Bajnokság lesz számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.