- hirdetés -

Mit teszek a választókerületemért, ha bejutok a Parlamentbe címmel tartott közös sajtótájékoztatót a Párbeszéd Magyarország Békés megyei Alapszervezete. A helyi politikusok osztották meg terveiket, elképzeléseiket.

Elkészült a közös ellenzéki lista, amelyen három orosházi jelölt is található. A momentumos Sebők Éva a 33., a független dr. Szelényi Zoltán a 41., dr. Szabó Ervin, az ellenzéki összefogás dél-békési képviselő-jelöltje pedig a 96. helyen szerepel rajta. A hétvégén a Párbeszéd megyei szervezetének szervezésében egy közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol az elképzelésekről számoltak be, hogy mit tesznek amennyiben bekerülnek az országgyűlésbe.

Szabó Ervin kifejtette, hogy a vidék felzárkóztatása elengedhetetlen, az úthálózat javításra szorul. A jelölt szerint meg kell szüntetni az “uram-bátyjám” rendszert és életre kell hívni a feldolgozó ipart.

– A cél az, hogy a gyermekeink a térségben maradjanak és visszacsábítani azokat, akik elhagyták Dél-Békést. Ehhez szükséges a bérek felzárkóztatása, emellett a bérlakás építési program megvalósítása is elengedhetetlen – sorolta Szabó Ervin, hozzátéve, minden hátrányos megkülönböztetés ellen harcolni fog.

Dr. Szelényi Zoltán – szakmájából adódóan – az egészségügyi rendszer megreformálásán dolgozna. Mint mondta, megvan az ellenzék válasza a jelenlegi helyzetre. Úgy gondolja, egy kockázatközösségen és társadalombiztosítási rendszeren alapuló állami egészségügyre van szükség.

– Ennek része kell legyen a háziorvostól az egyetemi klinikákig, az otthon ápoló hálózattól egészen a rehabilitációs intézetekig minden országos egészségügyi ellátó helynek. Sok a tennivaló: a háziorvos szakma elöregedőben, sok a betöltetlen praxis. Decentralizált, jó minőségbiztosítási rendszert kell létrehozni, amelyben az olyan kisvárosi kórházaknak is megvan a helye, mint a Dr. László Elek Kórház és ehhez vissza kell adni az önkormányzatoknak a fenntartói jogokat – tette hozzá Szelényi Zoltán.

Itt vagyunk hárman orosháziak, három nagyon különböző háttérrel és szakterülettel. A problémák jelentős részét így hárman tudjuk kezelni és képviselni – vette át a szót Sebők Éva. A momentumos önkormányzati képviselő elmondta, hogy ő a családok és a munkaerőpiac helyzetét képviseli.

– A munkaerőpiac egy kritikus kérdés. A munkahelyteremtés és a bérek helyzetén túl, nekem szívügyem, hogy változatosabb legyen a munkaerőpiaci térkép. Jelenleg nagyban függünk a nagy munkáltatóktól. Sok a műszakos állás, ami egyes munkavállalói csoportokat teljesen kizár ezekből. Ezen kívül szükség van a diplomások helyben tartására is, hiszen csak így maradhat meg az a szellemi tőke, ami új innovatív vállalkozások létrehozásához kell – mondta Sebők Éva, kiemelve, hogy a térségnek a vasút- és úthálózat fejlesztésre is szükség van.

A tájékoztatón jelen volt Kocsis-Cake Olivio országgyűlési képviselő, a Párbeszéd pártigazgatója is, aki arról beszélt, hogy a jelenlegi hatalmat a kiváltságosok képviselik, helyettük olyanokra van szüksége az itt élőknek, akik a szívükön viselik a “kis emberek” sorsát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.