- hirdetés -

Igen nívós sztárok léptek fel a MECE (Magunkért Egymásért Civil Egyesület) farsangi buliján. Tiszteletét tette Szentetornyán tegnap este Barbie és a Pa-dö-dő együttes, a szervezők kedvéért megszakította törökországi turnéját Ajra Hatiram híres hastáncosnő, és eljött – egyenesen Spanyolországból – a La Luna salsa csoport is Matteo Rodrigo Remedios vezetésével.

Annyi lendület és lelkesedés van a szentetornyai mecés nyugdíjasokban, hogy még a közéjük keveredő fiatalokat is megfiatalítják. Élvezik az életet, nem felejtettek el nevetni és bolondozni akkor sem, ha Covid van, akkor sem, ha egyre szaporodnak ősz hajszálaik, vagy ha már itt fáj, ott fáj, amott fáj. Lehet, a hétköznapokon már nehezebben megy nekik a lépcsőzés, de ha bált rendeznek közösségi házukban, akkor még az éjszakába nyúló tánc sem fárasztja ki őket. Ha pedig farsangról van szó, kapnak az alkalmon, hogy minél többen megmutassák színészi és táncos tehetségüket. Egy órás műsorral készültek vendégeiknek, köztük az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület, a gádorosi Dr. Hidasi László Nyugdíjas Klub és a nagyszénási Barátság Klub tagjainak, valamint a Csorvási Szlovák Önkormányzat képviselőinek. Több mint százan farsangoltak együtt február 26-án.

– Legyen ma itt jelen a víg kedély, a tánc, a tettrekészség, no meg a magyar virtus – mondta a megjelenteknek köszöntőbeszédében Antal László képviselő. – Mutassuk meg mi idősödők, hogy van még bennünk temperamentum, van még bennünk tűz! A mai nap is legyen belső késztetésünk arra, hogy szinte hivatástudattal tegyük szebbé társaink lelki, testi egyensúlyát!

Antal László képviselő (Fotó: OrosCafé)

Egy Oscar Wilde idézetre támaszkodva a képviselő hangsúlyozta, ha az idős ember képes még meglátni a szépet, megérteni a jó tréfát, örülni a párjának és a táncnak, ha zeng még szívéből és ajkáról az ének, akkor belül még mindig fiatal maradt. Főleg így farsang táján van minderre lehetőség, hisz ilyenkor lehet közösen örülni a tavasz közeledtének.

– A farsangi időszak csúcspontja a karnevál, a farsang farka, ekkor tartják a riói és a velencei karnevált, itt Magyarországon pedig a mohácsi busójárást – mesélte köszöntőbeszédében Keller Erika, a Magunkért Egymásért Civil Egyesület elnöke. – Mi pedig, kedves vendégeink, azért készültünk hétről-hétről, napról-napra, hogy maskarákba öltözve önfeledt szórakozást biztosítsunk számotokra egy igazi jó farsangi vacsora után.

A hagyományokhoz kötődően klasszikus farsangi menüvel készültek a szervezők, a finom marhagulyás után fánkot tálaltak fel vendégeiknek. A vacsora után Szverle István klubvezető szájából elhangzott a kulcsmondat, miszerint „Nem lesz itt ma szieszta, kezdődjön a fieszta!”

A szereplők tényleg mindent beleadtak a nagy napon. Szép jelmezekbe bújva mutatták be nyitó műsorszámukat, egy magyar népmese-jelenetet, amely egyből meghozta a kiváló alaphangulatot. Miután – a történet szerint – Jankó megtojta tojását, és kiderült, hogy valójában minden asszony pletykás, átvették a színpadot a zenés-táncos produkciók. Eljött Barbie, a Pa-dö-dő, Z’ Zi Labor és a Veresegyházi Asszonykórus, a Gipsy Kings, Mo-Do az Eins, zwei, Polizei dallal, Jancsi és Juliska, Ajra Hatiram török hastáncosnő, a dél-spanyolországi La Luna salsa csoport és még sorolhatnánk.

A műsorszámok után a színpad átváltozott táncparketté, ahol aztán minden jelenlévő megmutathatta, mit tud. A lemezlovas, Szverle István közel éjfélig szolgáltatta a legnagyobb hazai mulatós slágereket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.