- hirdetés -

Szoros a kapcsolat a vajdasági testvértelepüléssel, a határ két oldalán élő közösségek között baráti kapcsolat fenntartását mind Radivoj Debeljački, Szenttamás vezetője, mind pedig az Orosházát irányító Dávid Zoltán fontosnak tartja.

E baráti kapcsolat jeleként Orosháza felajánlotta Petőfi Sándor mellszobrát testvértelepülésének. Túri Török Tibor szobrász alkotását a szenttamási katolikus templom udvarában állítják fel, március 13-án pedig (szentmisét követően) felavatják. Mostantól az ott élő magyar közösség e szobor köré gyülekezve emlékezhetnek meg az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Orosháza vállalta a szükséges anyagköltséget, a művész pedig felajánlotta munkáját. A szoborért Németh Dezső a Gion Nándor Kulturális Központ elnöke, valamint a Szenttamás és Orosháza közötti testvértelepülési kapcsolat létrejöttében és ápolásában elévülhetetlen érdemeket szerzett Ifjú Zoltán hosszú órákat autózva személyesen jött el, ezzel is jelezve, mennyire fontos számukra a testvértelepülés gesztusa.

– Örömmel és képviselőtársaim teljes egyetértésével járultunk hozzá a szobor elkészültéhez, ezzel pedig összetartozásunk megerősítéséhez – emelte ki Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

A kiemelt képen Ifjú Zoltán, Németh Béla testvérvárosi kapcsolatokért felelős tanácsnok, Dávid Zoltán és Németh Dezső látható. Fotó: Kecskeméti Krisztina.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.