- hirdetés -

Péntek este az orosházi zenész, Törköly Márton adott önálló koncertet a Justh Zsigmond Városi Könyvtár olvasótermében. Az este hat órakor kezdődő programot sokan választották.

Saját projektjével készült önálló estjére Törköly Márton, aki (mint említette) két dal kivételével, saját szerzeményeit adta elő, a koncert alatt pedig elmesélte a dalok keletkezésének történetét. A zenész a 2010-es évek elején megfordult a Megasztár színpadán, akkoriban a Black Band (Fekete Banda) zenekarban játszott. Lapunknak elárulta, most januárban jelent meg kislemeze, a Fekete Banda Korszaka Körül címmel, ami öt dalt tartalmaz. A Black Band után több zenekarban is játszott basszusgitárosként és dobosként. Jelenleg csak a saját projektjén dolgozik, a zenekaros tevékenykedésekkel egyelőre felhagyott. 

Az  este folyamán elhangzó dalok között vegyesen voltak új és régebbi szerzemények, de édesapja egyik saját dalát is elhozta a közönségnek. Elmondta, az új dalokhoz jobban kötődik, mivel számára sokkal izgalmasabb ezeket előadni.

A jövőbeli tervekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy elindult az Öröm a zene programsorozatában, részt vett az ehhez tartozó nyíregyházi tehetségkutatón, majd márciusban Balatonboglárra utazik a forduló következő állomására, ahol célja, hogy megnyerje az előadói pályázatot.

Törköly Márton nyíregyházi fordulójának produkciója

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.