- hirdetés -

Már biztos felsőházi csapatként várta az alapszakasz végét a női kézilabdacsapat. Az első ötbe igyekvő Kispest érkezett az Eötvös-csarnokba, de az orosháziak győzelme megakadályozta őket ebben.

Miután a Csepel ellen átgázolt az Oxxo Energy Orosházi NKC, nyugodtan várhatta az utolsó összecsapását az alapszakaszban. A kispesti alakulatnak viszont nagy volt a tét, mindenképpen győzniük kellett ahhoz, hogy csatlakozhassanak az orosháziakhoz.

Mindkét csapat sok hibával kezdte a találkozót, ennek ellenére a hazai csapat tudott meglépni ellenfelétől. A fővárosiak időkérésük után előbb felzárkóztak, majd a vezetést is átvették. Nem jó ritmusban kézilabdázott az Orosháza, sok ziccer kimaradt, ezért Herbert Gábor is időt kért. Az egy perces taktikai szünet után ismét kezébe vette az irányítást az ONKC, a szünetben pedig egy góllal, 10-9-re vezett.

Fotó: Horváth Bence

A folytatás után fej fej mellett haladtak a felek, rövid ideig a Kispest magához ragadta az előnyt. A holtpontról azonban a kék mezes hazaiak tudtak elmozdulni, Herjeczki-Antal Jenifer góljával 19-16-ra módosult az állás a 42. percben. A hajrát megnyugtatóbb, 24-20-as előnyben várhatta az ONKC, de a néhány eladott labdát azonnal megbüntette a Kispest, így 25-24-re zárkóztak fel. Ezt követően Vörös Bettina nagyon fontos gólt szerzett majd rögtön Bálint Anna védett egy hatalmas ziccert 26-24-es állásnál. A lefújásig ugyan egy gólt még lefaragott a hátrányából a vendégcsapat, de a győzelemnek az orosháziak örülhettek.

– Le a kalappal a csajok előtt. Ezzel a győzelemmel bebizonyítottan mi vagyunk a keleti csoport harmadik legjobb csapata, de ami még biztosabb, hogy becsületességben mi vagyunk az elsők. Ez nekem sokkal fontosabb – értékelt boldogan a lefújás után Herbert Gábor.

Oxxo Energy Orosházi NKC – Kispest NKK 26-25 (10-9)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence.
Orosháza:

Cseh – Herjeczki-Antal 5, Vörös 7, Márczy 5, Ács , Kenyeres 2, Bíró 5. Cserék: Bálint, Gedó (kapusok), Gara 1, Mikula 1, Horváth B., Papp E., Moharos. Edző: Herbert Gábor.
A Kispest legjobb góllövői: Szabó J. 6, Puskás 5.
Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 2/1.

A Kispest ezzel lemondhat a felsőházról, az Orosháza pedig bebiztosította helyét a keleti csoport dobogóján és jó eséllyel nyolc ponttal kezdi meg a rájátszást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.