- hirdetés -

Rögtön a tűzoltó hivatás sűrűjébe csöppentek a helyi hivatásos parancsnokság újoncai, akik február hetedike óta teljesítenek szolgálatot Orosházán. Néhányan már emberéletet követelő tűznél is voltak.

A közelmúltban tizenegy újonc tűzoltó végezte el az alapkiképzést és kezdte meg szolgálatát Békés megyében. A felszerelők közül ketten a békéscsabai, ketten a gyulai, valamint ketten a szarvasi, öten pedig az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában teljesítenek szolgálatot a jövőben.

– Újoncaink február hetedike óta 24/48 órás szolgálatban látják el a feladatukat. Az első időszakban megismerkednek a parancsnokságunk szakfelszereléseivel, illetve az illetékességi területünk sajátosságaival – avatott be a részletekbe Bohák János alezredes, parancsnok.

Fotó: Horváth Bence

A felszerelők közül ketten, Csányi Roland és Varga Szebasztián tűzoltó őrmesterek teljesítettek éppen szolgálatot. Mindketten egészen fiatalon választották ezt a hivatást. Varga Szebasztiánnak szinte egyenes út vezetett az egyenruháig.

– A családban nagyapám és édesapám is önkéntes tűzoltók voltak Battonyán, ahogy én is mielőtt felszereltem. Nagyon tetszik ez a hivatás, az életstílus, és az hogy ott lehetünk, ahol segíteni kell – válaszolt arra a kérdésünkre a 19 éves őrmester, miért választotta ezt a hivatást.

Nagy pozitívum számára az is, hogy csapatban, összehangoltan egymásra utaltan kell végrehajtani a feladatokat. Csányi Roland is főleg ezért választotta magának a tűzoltóságot.

Fotó: Horváth Bence

– Soha nem tudtam elképzelni magam egy irodai munkakörben. Régóta kézilabdázom, ahol csapatban kell működni és ugyanerre van szükség itt a tűzoltóságnál is – emelte ki a fiatal orosházi tűzoltó.

Már több bevetésük is volt, mióta Orosházán dolgoznak. Ott voltak a Nagyhegyi utcában, ahol a főépület és melléképület között tárolt tüzelőanyag kapott lángra. A vonulók között voltak annál a halálos tűznél is Csorváson, ahol egy hatvan év körüli nő veszítette életét.

Rajtuk kívül a nagyszénási Árgyelán Balázs, a szintén orosházi Sütő Martin, illetve a mezőhegyesi Szász Márk teljesít szolgálatot február eleje óta a helyi parancsnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.