- hirdetés -

Hiányzásonként 25 százalékkal csökkenti azon megyei közgyűlési képviselők tiszteletdíját, akik egynél többször maradtak igazolatlanul távol az ülésekről az előző év második felében. A megyei közgyűlés ügyrendi bizottságának szankciója a jobbikos dr. Szabó Ervint és a momentumos Sebők Évát is érinti.

A megyei önkormányzat több képviselője ellen is szankciót indított igazolatlan hiányzások miatt a Békés megyei közgyűlés ügyrendi bizottsága – tájékoztatta az OrosCafét keddi közleményében Kónya István, a bizottság elnöke.

A Békés Megyei Önkormányzati Hivatala által készített kimutatás szerint 2021 második félévben megtartott közgyűlések jegyzőkönyvei alapján dr. Szabó Ervin a hat ülésből öt alkalommal, Sebők Éva három alkalommal, Samu Tamás Gergő kettő alkalommal, Szabó János Zoltán kettő alkalommal, Földesi Mihály László és Pluhár János László egy-egy alkalommal hiányzott igazolatlanul. Utóbbi két képviselő hiányzását nem büntette a bizottság.

A többi igazolatlanul hiányzó képviselő, a hiányzási alkalom számához igazítottan, alkalmanként a havi tiszteletdíjuk 25 százalékát vonják meg.

A közleményből kiderül az is, hogy ezen kívül vizsgálták az Ügyrendi bizottsági jelenlétet is az alakuló üléstől napjainkig. A jegyzőkönyvek alapján megállapították, hogy a kilenc bizottsági ülések egyikén sem jelent meg Szabó Ervin képviselő, akinek két igazolatlan és két igazolt távolléte volt.

Kónya István kiemelte, hogy a bizottság három fős, így a folyamatos hiányzás nagy mértékben nehezítette a grémium munkáját. A bizottság javasolja, a megyei közgyűlés elnökének, hogy kezdeményezze az Ügyrendi Bizottság személyi összetételének megváltoztatását.

– A mai bizottsági ülésünkön kivételesen dr. Szabó Ervin képviselő úr is jelen volt, aki érdemben nem tudta megcáfolni a hiányzására vonatkozó jegyzőkönyvben rögzített tényeket, ellenben bekiabálásaival, személyes sértegetéseivel, fegyelmezetlen magatartásával zavarta a bizottsági ülésünk eljárási rendjét – fogalmazott közleményében Kónya István.

Szabó Ervin meg sem várta az ülés végét, megjegyezte: ”Mondom, ez egy színpad, ezért ne is csodálkozzanak, hogy nem jövök át, nem utazok két órát Orosházáról…”. Kónya szerint ezek után világos, hogy nem számíthat továbbra sem a megyei közgyűlés és a bizottság a jobbikos képviselő munkájára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.