- hirdetés -

A vírushelyzet által szabályozott időszakot követően számos tervvel, programmal készült a 2022-es évre a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének orosházi körzeti csoportja. Ezek egyike volt az egyesület által rendezett farsang, melyet február 15-én tartottak a Justh Zsigmond Városi Könyvtár olvasótermében.

Az orosházi körzeti csoport életében korábban évek óta visszatérő programnak számított a farsangi rendezvény, a pandémiás időszak előtt, 2020-ban is megtartották, több éven keresztül ráadásul a megyei egyesület farsangi rendezvényének adtak otthont. Két évvel ezelőtt a Petőfi Művelődési Központ Bubik-termében gyűltek össze.

– Akkor találtuk ki először, hogy legyen jelmezes felvonulás is a régi idők emlékére, ami nagy sikert aratott. Tavaly sajnos elmaradt a program a korlátozások miatt. Az idei évben már újra meg tudtuk rendezni a farsangot, ezúttal a Justh Zsigmond Városi Könyvtár olvasótermében és ismét meghirdetve a jelmezversenyt. Ezúttal négy bátor sorstársunk volt, aki beöltözött, szintén nagy sikert aratva – ismertette a részleteket Sipos Erika, a körzeti csoport vezetője.

Elmondta, az esemény ezt követően vendéglátással és az ilyenkor elmaradhatatlan tombolasorsolással folytatódott. Ez is egy hagyományos dolognak számít náluk, ilyenkor Orosházán felkeresik azokat a vállalkozókat vagy üzleteket, ahol szeretettel és megértéssel fogadják őket. A rétesbolttól, a cukrászdákig, pékségekig sokan ajánlottak fel ajándékokat, különböző nyereményeket, csakúgy, mint a magánszemélyek közül.

Az egyesület tagjai is szoktak magukkal hozni tombolát, idén pedig még a magyarbánhegyesi önkormányzat humán szolgáltatójától is kaptuk nyereményfelajánlásokat. Mint mondták, alapvető céljuk, hogy ilyenkor mindannyian kicsit kimozduljanak otthonról, ennek fényében szervezték meg további 2022-es programjaikat is, melyekről már korábban beszámoltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.