- hirdetés -

Mérsékeltebb első félidei teljesítményt követően maradt alul az Orosházi FKSE-Tokai kézilabdacsapata az NB1/B Keleti csoportjának harmadik helyén álló Salgótarján otthonában. A vereség ellenére semmi sincsen veszve, a viharsarki együttes 13 fordulót követően 3 ponttal vezeti a bajnokságot.

Az orosházi játékosok szerezték a vasárnap esti mérkőzés első gólját, a házigazdák azonban nem sokkal később fordítottak és fokozatosan növelték előnyüket. A 8. percben már 6-2-t mutatott az eredményjelző, ez azonban még tovább nőtt, mert támadásban is sokat hibáztak a zöld-sárgák és a védekezés sem állt össze a mérkőzésnek ebben a szakaszában. A 12. percben már 9-2-re húztak el a Nógrád megyeiek, orosházi részről Pásztor Máté törte meg a hosszú gólcsendet.

Kovács Attila vezetőedző valamennyi játékosát pályára küldte, a hátrányból azonban keveset sikerült faragniuk a félidőre, 18-12-vel vonulhattak szünetre a játékosok. A második játékrész is salgótarjáni góllal indult, a különbség pedig a 40. percig sem csökkent (24-17). Ebben nagy szerepe volt a vendéglátók kapusának, Szabó Péternek, aki rendre hárította az orosházi ziccereket, a meccs hajrájáig pedig tartotta is ezt a különbséget a tabella harmadik helyén álló alakulat.

Ez pedig a mérkőzés végén is döntőnek bizonyult, mert ugyan az utolsó periódusban elkezdett zárkózni az OFKSE, az 56. percben pedig 3 gólra is visszajöttek (30-27), a kemény küzdelmet hozó végjáték után a Salgótarján örülhetett. A vége 34-29 lett, a legeredményesebb orosházi játékosok ezúttal a 6 találatig jutó Antal Szabolcs és az 5 gólt szerző csapatkapitány Németh László voltak.

– Álmosan, lassan kezdtünk, a Salgótarján pedig magához ragadta a kezdeményezést és jelentős előnyt épített ki. Sajnos az egész meccsen futottunk az eredmény után, a fordulópontokat sem sikerült megragadnunk. A mai napon cserben hagyott minket a védekezésünk és a kapusaink sem kapták el a fonalat, pedig az eddigi győzelmeinknek ez volt a kulcsa. Gratulálok a Salgótarjánnak, a jövő héten próbálunk javítani – értékelt a mérkőzést követően a vezetőedző.

Az orosházi kézilabdázók legközelebb február 13-án, azaz vasárnap 18 órakor lépnek pályára a Mezőkövesd ellen, első 2022-es hazai bajnokijukon az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.