- hirdetés -

Két győzelemmel a háta mögött érkezett a Népligetbe az ONKC. Ez a mérkőzés is jól indult, de a szünetben már hátrányban volt és a folytatásban nem tudta megnehezíteni a Ferencváros dolgát.

Már csak egy győzelemre van attól, hogy bebiztosítsa a helyét az Oxxo Energy Orosházi NKC az NB I/B felsőházában. Ebben a szellemben kezdte el a találkozót a Ferencváros U19-es csapat otthonában vasárnap este. Villámrajtot vettek Márczy Tekláék és 4-1-es vezetésre tettek szert. Jól működött a védelem, Bálint Anna is védésekkel segítette a csapatát. A játékrész közepén azonban elfogyott a vendég lendület, a zöld-fehérek a 20. percben 8-8-nál kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Hiába kért időt Herbert Gábor, továbbra is akadoztak az orosházi támadások, míg a Fradi folyamatosan növelte az előnyét a szünetig (30. perc 14-11).

A második félidőt már nem kezdte olyan jól az Orosháza, mint a mérkőzés elejét. Imre Szofi teljesen megbabonázta a vendégeket, a fiatal hálóőr egymás után hárította az ONKC ziccereit és átlövéseit. Eközben a hazaiak eredményesen támadták Cseh Roberta kapuját. A 43. percben már tíz góllal, 24-14-re meglépett a zöld-fehér alakulat. Küzdöttek a vendégek, de nem tudták már szorosabbá tenni a találkozót. A lefújásnál 34-24 állt az eredményjelzőn.

– Sajnálom, hogy így alakult, főleg a második félidő. A szétesés jeleit nem éreztem, sem hétközben, sem az első félidőben, de ennek a csapatnak ugyanúgy én vagyok az edzője, mint amelyik eddig 18 pontot szerzett. Előre tekintünk, jövő héten a Csepelt bármi áron meg kell vernünk. Gratulálok a Ferencvárosnak, megérdemelten győztek – értékelt a mérkőzés után Herbert Gábor.

FTC U19 – Oxxo Energy Orosházi NKC 34-24 (14-11)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 80 néző.
Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika.
Orosháza:

Bálint – Moharos 1, Vörös 3, Márczy 6, Ács O. 2, Kenyeres 5, Bíró 3. Cserék: Cseh, Gedó (kapusok), Gara, Herjeczki-Antal 2, Mikula 1, Patyi, Horváth B., Papp E. 1. Vezetőedző: Herbert Gábor.
A Ferencváros legjobb góllövői: Simon 7, Majoros 6, Kármán 5.
Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc., Hétméteresek. 6/5, illetve 3/2.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.