- hirdetés -

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szakmai csapata új szakorvossal bővült. A fiatal és ambiciózus doktornő heti három nap rendel Orosházán – olvasható az orosházi kórház hivatalos Facebook-oldalán.

– Azért mentem az orvosi egyetemre, hogy bőrgyógyász legyek, a kezdetektől ez volt a cél. A bőrünk a legnagyobb szervünk, ezzel érintkezünk a külvilággal. Fontos, hogy ez a szervünk egészséges legyen, az erről való gondoskodás egy életre szól – mondja kórházunk új orvosa, aki a gyógyítás mellett orvosi kutatásokban is részt vesz, valamint a doktori tudományos fokozat, azaz a PhD megszerzésén is dolgozik.

Dr. Ágoston Dóra 1988-ban született Kiskunfélegyházán, általános iskolai és és gimnáziumi tanulmányait is szülővárosában végezte. Innen Erdélybe vitt az útja, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre nyert felvételt, 2012-ben itt diplomázott általános orvosként. A diploma megszerzése után az Orosházi Kórház megbízásából rezidens éveit a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján töltötte.

Miután 2021 végén megszerezte bőrgyógyász szakvizsgáját, visszatért Orosházára, ahol a Könd utcai szakrendelő 1. emeletén található bőrgyógyászaton dr. Bónis Bélával rendel közösen. Hétfőn, szerdán és pénteken várja betegeit Orosházán, míg kedden és csütörtökön a szegedi klinikán gyógyít.

– Azzal, hogy a szegedi klinikán is dolgozok, a régióból bekerülő összetettebb esetek ellátásában is részt veszek, így nagyobb szakmai tapasztalatot szerzek – teszi hozzá.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Kiemelt kép: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.