- hirdetés -

Egy újabb orosházi kézilabdázó szerepelhet jövőre az élvonalban. A jelenleg Békéscsabán játszó Csizmadia Fanni a Vác együttesénél folytatja a pályafutását a következő szezonban.

Egyesületünk már 2021 őszén megkezdte a következő szezon játékoskeretének kialakítását. Ennek során Csizmadia Fannival is szerettünk volna megállapodni, de elképzeléseink sajnos nem találkoztak, a játékos a távozás mellett döntött – írja Facebook-oldalán a lila-fehér klub.

A 20 éves hálóőrt már be is jelentette új csapata, az NB I-es Vác együttesében folytatja pályafutását Csizmadia Fanni.

– Tetszettek a felvázolt tervek, amelyeket a Váctól kaptam és ezek megkönnyítették a választásomat. Félig új csapatot építenek, új konstrukcióval, edzővel és úgy gondoltam, hogy ebbe beleillenék. Emellett szeretnék egy picit a tanulmányaimra is időt szakítani. Az egyetemre is jelentkezni fogok, emiatt nagy előny a pesti közelség – árulta el az OrosCafénak, miért döntött a távozás mellett.

Fotó: Horváth Bence

Hozzátette, hogy szerepet játszott átigazolásában az a tény is, hogy a Pest megyeiek edzője a jelenleg az Oxxo Energy Orosházi NKC együttesét irányító Herbert Gábor lesz, akivel már dolgoztak együtt.

– Nem mondhatom azt, hogy nem játszott szerepet Gábor neve, de nem csak ez volt a fő tényező. Számomra ez egy óriási előrelépés és egy pozitív visszajelzés, hogy egy NB I-es középcsapat megkeresett. Nagyon szerettem Herbert Gáborral együtt dolgozni Orosházán. Megértettük egymást és megvolt az edző játékos közötti bizalom. Én bízom benne, hogy jövőre is ugyanígy lesz és egy szép eredményt fogunk elérni – tette hozzá a tehetséges kapus, aki négy év után hagyja maga mögött Békéscsabát.

Orosházán már dolgoztak együtt (Fotó: Horváth Bence)

Csizmadia Fanni Orosházán kezdte pályafutását, majd ezt követően 2018-ban igazolt a megyeszékhelyre. Az utánpótlás után a felnőtt csapatban is szerephez jutott, jelenleg is az NB I/B keleti csoportját hibátlanul vezető Előre egyik alapembere. Az előző két szezonban kettős játékengedéllyel az ONKC együttesét is erősítette. A hálóőr a váciakkal kétéves szerződést kötött.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.